Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

44 Φεστιβάλ Ολύμπου : ΣΥΝΑΥΛΙΑ GRAVAS - ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΥΩΔΙΑΣ-Αφιερωμένη στο Δημήτρη Σφήκα

 Ήταν η βραδιά της συγκίνησης και της μουσικής πανδαισίας. Με την ιερότητα που αρμόζει στο χώρο, το 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου τίμησε τον  αείμνηστο συνεργάτη επικοινωνίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Δημήτρη Σφήκα, αφιερώνοντας στη μνήμη του τη συναυλία ποιοτικής μουσικής με τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Alexandra Gravas και τοπικά σχήματα.

  Η συναυλία «Στου έρωτα τις ευωδίες» πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας Κονταριώτισσας, με τη συμμετοχή της ορχήστρας νέων Δίου, της τετραφωνικής χορωδίας του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου με χοράρχη τη Φιλιώ Σέρβου και τη χορωδία Μικρασιατών Πιερίας. Το σύνολο των μουσικών διηύθυνε ο μαέστρος Νίκος Πατρής.

  Η εκδήλωση ξεκίνησε με αναφορά στο έργο και την προσφορά του αείμνηστου Δημήτρη Σφήκα με την επισήμανση: «Η αποψινή βραδιά έχει για τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου μια ξεχωριστή και συγκινησιακή ιδιαιτερότητα. Είναι αφιερωμένη στη μνήμη ενός δικού μας ανθρώπου που δυστυχώς χάσαμε πρόσφατα. Τα τελευταία χρόνια ήταν τούτες τις στιγμές ανάμεσα μας. Αγωνιούσε για την ανάδειξη και προβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου. Ήταν ο συνεργάτης του τομέα προβολής του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

  Πιστεύουμε ότι από κάπου μακριά, από κάπου ψηλά, νοερά, είναι μαζί μας. Γιατί όπως ορθά αναφέρει ο ποιητής: τότε οι νεκροί πεθαίνουνε, όταν τους λησμονάμε.

  Κυρίες και κύριοι. Η αποψινή μας εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο Δημήτρη Σφήκα. Τον αγαπητό σε όλους μας Τάκη.»

  Ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος επέδωσε στη σύζυγο του εκλιπόντα, Στέλλα Γκατζά, αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας Κονταριώτισσας, τονίζοντας: « Το διοικητικό συμβούλιο και όλη η οικογένεια του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, τιμά σήμερα τη μνήμη του Τάκη Σφήκα. Ενός δικού της ανθρώπου που επί συναπτά έτη προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο σημαντικό αυτό θεσμό της Πιερίας.

Ο Τάκης Σφήκας ήταν, είναι και θα βρίσκεται για πάντα στη μεγάλη οικογένεια του Φεστιβάλ Ολύμπου. Η μνήμη του παραμένει ανεξίτηλη και άσβεστη στις καρδιές όλων μας.»  

  Στην αντιφώνησή της η κ. Γκατζά με περισσή συγκίνηση, είπε: «Σας ευχαριστώ όλους που τιμήσατε τη μνήμη του Τάκη. Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας.»

Η ALEXANDRA GRAVAS

  Η διεθνούς φήμης mezzo soprano (μέση υψίφωνος) Alexandra Gravas  με την αξιοσήμαντη αναγνώριση και καταξίωση στο διεθνές μουσικό στερέωμα, ήταν επόμενο να γοητεύσει το πολυπληθές κοινό και να προσδώσει στη συναυλία μια μοναδική νότα. Πρόσχαρης και ευγενική με όλους, απέσπασε τη συμπάθεια των μουσικών, των χορωδών και θεατών που δεν σταμάτησαν να σιγοτραγουδούν τα κορυφαία δημιουργήματα της Ελληνικής παράδοσης και των σύγχρονων συνθετών.  

  

 Ιδιαίτερα συγκινημένη η κ. Gravas, δήλωσε: «Τα έργα των Ελλήνων ποιητών σε   συνδυασμό με τους μεγάλους μας μουσικούς δημιουργούς, αποτελούν έναν μοναδικό πολιτιστικό πλούτο. Είναι η πνευματική μας παρακαταθήκη. Οφείλουμε να τα αναδεικνύουμε και να τα γνωστοποιούμε σε όλο τον κόσμο. Απόψε τόσο το τοπίο όσο  και τα μουσικά σύνολα συνέβαλαν στο να απολαύσουμε μια ωραία από κάθε πλευρά συναυλία. Σας ευχαριστώ πολύ.»

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Alexandra Gravas συμμετείχε αφιλοκερδώς στην εκδήλωση. Εκφράζοντας τις ευχαριστίες, η πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων  και Τεχνών Δίου Μαρία Γκριμούλα, πρόσφερε στην κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια αντίγραφο των ευρημάτων του Δίου.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved