Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2015 : ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ «ΑΧΑΡΝΗΣ»

Την Αριστοφανική κωμωδία «Αχαρνής» παρουσιάζει το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015 στο Αρχαίο θέατρο Δίου, το «Φιλοθέατον». Είναι το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη και έχει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μεγάλου σατυρικού δημιουργού.

 Την αιχμηρή καταγγελία για τη διαφθορά του δημόσιου βίου, την αηδία του για τους δημαγωγούς που διαφθείρουν τη συνείδηση των πολιτών και πάνω από όλα την αντίθεσή του με την ψύχωση για πόλεμο που κατέλαβε τους Αθηναίους και οδήγησε σε καταστροφή την Αθηναϊκή δημοκρατία

 Ο ποιητής με όχημα την κωμωδία σατιρίζει αμείλικτα την πολεμική παράνοια των συμπολιτών του, κραυγάζοντας την επιθυμία του για Ειρήνη και όλα τα αγαθά που την ορίζουν: Την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, τη φροντίδα για το κοινό συμφέρον, την τίμια διαχείριση του δημόσιου ταμείου, την πίστη στις ηθικές αξίες, τον σεβασμό και την αγάπη για την φύση και φυσικά τη χαρά για την ζωή και τον Έρωτα.

Κι όταν η Αθηναίοι αρνούνται πεισματικά να κάνουν Ειρήνη τότε ο Δικαιόπολης, ο ήρωας του Αριστοφάνη, αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία και…. το γλέντι αρχίζει! Γιατί ο πολιτικός Αριστοφάνης έχει κέφια!!!

 Σκηνοθεσία και απόδοση Γιάννης Κακλέας με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον Άρη Σερβετάλη και τον Φάνη Μουρατίδη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

 

Γενική είσοδος 15 ευρώ, άνεργοι και παιδικά 12 ευρώ.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved