Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Αιγινίου « Η Δήμητρα » Παρασκευή 12/08 /2016 - η βόλτα του Αιγινίου

Ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Αιγινίου « Η Δήμητρα » σας καλεί στην Τρίτη μέρα των επετειακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου, την Παρασκευή 12/08 /2016 στην Κεντρική Πλατεία του Αιγινίου και ώρα: 9:30μ.μ. 

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στην αναβίωση της « βόλτας » του Αιγινίου, αυτής της αγαπημένης συνήθειας μιας άλλης εποχής, κατά την οποία, η πρόσωπο με πρόσωπο, φυσική επικοινωνία, αποτελούσε σημαντικό κεφάλαιο της κοινωνικής ζωής.

Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη δράση, που πλαισιώνεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό της δεκαετίας του 50 με 60, με πιστή θεατρική αναπαράστασή του από μέλη του Συλλόγου μας.

Φιλοδοξούμε, όχι απλά να ξυπνήσουμε μνήμες παλιές κι αγαπημένες, γεμάτες ζεστασιά και τρυφερότητα, αλλά να τους δώσουμε σάρκα και οστά στο τώρα, ώστε να πάρουν και οι νέοι μας μια γεύση εκείνης της εποχής, όπου όλα ήταν πιο απλά και οι άνθρωποι επικοινωνούσαν σε συνθήκες ζωής και όχι εικονικής πραγματικότητας. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε να κυκλοφορούν ανάμεσά μας γλυκές ξεχασμένες φιγούρες, που μόνο στις παλιές καλές ελληνικές ταινίες πια βλέπουμε: ο παγωτατζής, ο πλανόδιος ψιλικατζής, ο εφημεριδοπώλης, ο παστελάς, ο λαχειοπώλης.

Τη βραδιά θα κλείσει ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Γιώργος Χριστοδούλου με την «Καντάδα» του, ένα μουσικό project που ενθουσίασε το κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Φυσικά με τραγούδια της εποχής που αναβιώνουμε. Πάμε βόλτα στην Πλατεία όπως παλιά! Ελάτε να συναντηθούμε, να χαιρετηθούμε, να φλερτάρουμε, να δώσουμε και να πάρουμε θετική ενέργεια.

Σας περιμένουμε όλους.

Εκ του Γραφείου Τύπου του Συλλόγου

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version