Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο :Θεατρικό αναλόγιο «Άρρητος Θρήνος – Λύπη Αμίλητη -Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας σας προσκαλούν στο θ­εατρικό αναλόγιο 

«Άρρητος Θρήνος – Λύπη Αμίλητη», που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, ώρα 20.00, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Αίθουσα Θεάτρου, Γ.Βαφόπουλου 3, τηλ. 2310 424132-3).

Το κείμενο και τη μουσική επιμέλεια έκανε ο Δρ. Νικόλαος Β. Παππάς, Αρχαιολόγος και τη σκηνοθετική επιμέλεια η Αφροδίτη Ιωαννίδου, Ηθοποιός.

Το παραπάνω θεατρικό αναλόγιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας και τώρα, στο πλαίσιο εξωστρέφειας του Μουσείου και της συνέργειάς του με άλλους φορείς, παρουσιάζεται και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το Μουσείο της Πέλλας ταξιδεύει… και συναντά το Βαφοπούλειο.

Κατόπιν τούτου, το κοινό του Βαφοπουλείου θα έχει τη δυνατότητα, μέσα από την εικόνα, τον αφηγηματικό και τον ποιητικό λόγο, να αντικρίσει τραγικές μορφές του παρελθόντος, που βίωσαν –με τον χαμό προσφιλών τους προσώπων– τον αφόρητο πόνο, την ανείπωτη οδύνη και με τον θρήνο μπόρεσαν να τον κατευνάσουν, με την Παναγία να πρωτοστατεί και να γίνεται σύμβολο της κάθε πονεμένης μάνας.

Συντελεστές της παράστασης

Κείμενο-Μουσική Επιμέλεια: Δρ. Νικόλαος Β. Παππάς

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Αφροδίτη Ιωαννίδου

Αφηγητές

Νικόλαος Παππάς, Στέλλα Τσατσαρώνη, Βικτωρία Ιωσηφίδου.

Μουσικοί

Σάκης Δερμιτζάκης (πιάνο, ενορχήστρωση), Νίκος Τσοκαλίδης (βιολί), Μαρία Ελευθεράτου (βιολί), Σοφία Εμμανουηλίδου (φλάουτο),

 Ιλεάνα Τζιώνα (κλαρινέτο)

Διεύθυνση Μουσικού Συνόλου και Φωνητικού Συνόλου «ΜέΜνηΑ»

Σάκης Δερμιτζάκης

Φωνητικό σύνολο «ΜέΜνηΑ»

Νατάσα Κύρου, Εύα Πομπόρτση (σοπράνο), Νατάσα Λιάντα, Στέλλα Μωυσίδου (άλτο), Στέλιος Κοτζαμάνης, Κοσμάς Λαζαρίδης (τενόρο), Τάσος Δαρδαγιαννόπουλος (μπάσο).

Σχεδιασμός Αφίσας και Πρόσκλησης

Τερψιχόρη Ξανθοπούλου – Νικόλαος Παππάς

 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Με την εθελοντική προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας για τον παιδότοπο (προσφυγόπουλα) των Διαβατών.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version