Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Κυριακή 10-4-2016 ο Κολινδρός υποδέχθηκε δύο γκρούπ επισκεπτών. Το ένα από την Θεσσαλονίκη, που το αποτελούσαν μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων της Αστυνομίας και το άλλο προέρχονταν από τα Γιαννιτσά και ήταν τα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας  που την ίδια μέρα η χορωδία τους συμμετείχε στην 2η Μουσική Συνάντηση  με τίτλο "Τραγουδώντας Μάνο Χατζηδάκη" και  διοργάνωσε ο Δήμος Πύδνας - Κολινδρού.

 Οι επισκέπτες κατά την παραμονή τους στο κεφαλοχώρι της βόρειας Πιερίας με την μακραίωνη ιστορία του, επισκέφτηκαν τις εκκλησίες με τα πλούσια κειμήλιά τους  Άγιο Γεώργιο και  Άγιο Δημήτριο, όπως και την Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου, αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο της κωμόπολης με τα ενδιαφέροντα εκθέματά του.

Όλων οι εντυπώσεις από τα αξιοθέατα του Κολινδρού και τις ξεναγήσεις που επιμελήθηκαν ο πατήρ Παναγιώτης, οι εκπαιδευτικοίΒασιλόπουλος Γεώργιος και Χλεμές Δημήτριος, όπως και η μοναχή Παϊσία στο μοναστήρι, ήταν εξαιρετικές.

 Αλλά και η μουσική εκδήλωση που την καλλιτεχνική επιμέλεια την είχε ο Βαγγέλης Μπουσμαλής, θεωρήθηκε πετυχημένη, αν κρίνουμε από τις εκτελέσεις των μουσικών συνόλων που συμμετείχαν, αλλά και από την αθρόα συμμετοχή του κοινού σ' αυτήν.

Η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών  με 45 μέλη της, με διευθυντή  τον Δημήτρη Καμπούρογλου και με τη συμμετοχή του διεθνούς φήμης κιθαρίστα Γιάννη Ανδρόνογλου, ερμήνευσε το απαιτητικό μουσικό έργο "Καπετάν Μιχάλης" των Μ. Χατζηδάκη - Ν. Καζαντζάκη.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version