Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Πρώτη φορά στα 100 χρόνια: Snowmoon, έκλειψη Σελήνης και κομήτης Χόντα την ίδια στιγμή!

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής θα συμβεί στον ουρανό ένα συγκλονιστικό θέαμα που δεν πρέπει να χάσει κανένας κάτοικος της Γης.

Τρία εντυπωσιακά φαινόμενα συναντιούνται και υπόσχονται ένα καταπληκτικό θέαμα.

Ο κομήτης Honda θα φωτίσει με πράσινο χρώμα τον σκοτεινό ουρανό. «Πίσω» θα «τρέχει» μια μοβ ουρά, ολοκληρώνοντας την πρώτη ανεπανάληπτη εικόνα.

Θα ακολουθήσει η ολική έκλειψη της Σελήνης που θα γίνει περισσότερο ορατή στην Ευρώπη και την Αφρική. Ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται, μέχρι που η Σελήνη απομακρύνεται και ο Ήλιος μας δείχνει το στεφάνι που προκαλείται από τις ακτίνες του.

Την ίδια στιγμή, η Σελήνη θα βιώσει την εμπειρία του «snow moon». Θα είναι πιο γεμάτη και πιο φωτεινή από κάθε άλλη φορά του χρόνου, ενώ αποκαλείται «χιονισμένη Πανσέληνος».

Ο κομήτης Honda που θα περάσει «ξυστά» από τη Γη θα είναι ορατός, προσφέροντας μας ένα θέαμα που θα μείνει αξέχαστο σε όλη μας τη ζωή.

Όσοι παρακολουθήσουν τον ουρανό, θα δουν αρχικά το φεγγάρι να χάνει συνεχώς τη λάμψη του.

Η έκλειψη της παρασκιάς, που θα διαρκέσει συνολικά περίπου τέσσερις ώρες και 20 λεπτά, θα αρχίσει στις 00:34 ώρα Ελλάδας, θα κορυφωθεί στις 02:43 και θα λήξει στις 04:53.

Το τριπλό αυτό φαινόμενο συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια που παρακολουθείται ο ουρανός και το σύμπαν, κάνοντας τη σημερινή ευκαιρία ακόμη πιο μοναδική.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version