Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αήττητη η Κατερίνα Στεφανίδη

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης, παρέμεινε αήττητη για 15ο σερί αγώνα ξεπερνώντας τα 4,85μ., αφήνοντας δεύτερη την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις με 4,75μ. και τρίτη την Καναδή Αλίσα Νιούμαν, με το ίδιο ύψος.

 Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών στο στίβο, έχει σαρώσει τους τίτλους από πέρυσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, αφού έκτοτε ήταν νικήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Diamond League του 2016, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του 2017 και φυσικά στο Παγκόσμιο του Λονδίνου! 

Η 27χρονη επικοντίστρια σε έναν ακόμη αγώνα ξεκίνησε τελευταία τις προσπάθειες της από τα 4,65μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη της προσπάθεια. Στη συνέχεια είχε μία αποτυχημένη στα 4,75μ. για να κάνει αμέσως μετά δύο επιτυχημένα άλματα, ξεπερνώντας πρώτη τα 4,85μ. και αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Σάντι Μόρις. 

Η Αμερικανίδα είχε τρία επιτυχημένα άλματα στα 4.55, 4,65 και 4,75μ. και για λίγες στιγμές απόλαυσε την κορυφή, όμως η Στεφανίδη δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα... 

Την τρίτη θέση πήρε η Καναδή Αλίσα Νιούμαν, η οποία ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο είναι και εθνικό με 4,75μ. 

Αξία έχει ότι για τρίτη συνεχή σεζόν το διαμάντι στο επί κοντώ καταλήγει σε ελληνικά χέρια, αφού το 2015 το είχε κατακτήσει η Νικόλ Κυριακοπούλου. 

«Στο ζέσταμα ένιωθα άσχημα τους μύες μου και δεν μπορούσα να βρω σωστή λαβή στο βρεγμένο κοντάρι. 

Όταν όμως ο πήχης έφτασε στα 4,65 μ. άρχισα να νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ακόμη και στα 4,75 μ. μετά το χαζό λάθος που έκανα δεν ένιωθα άγχος. Ένιωθα ότι είχα τα 4,85μ.», είπε η Στεφανίδη η οποία πλέον ετοιμάζεται για διακοπές κι αμέσως μετά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του κλειστού, το μοναδικό χρυσό μετάλλιο, που λείπει από τη συλλογή της. 

Το ανίκητο ταξίδι της Στεφανίδη ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου 2017 στη Νέα Υόρκη με επίδοση 4.82μ. 

Είχε προηγηθεί άλλη μια νίκη στις 28 Ιανουαρίου στη Βοστώνη με 4.63μ. αλλά το σερί της που μόλις άρχιζε διακόπηκε με την δεύτερη θέση στις 5 Φεβρουαρίου στο Κλερμόν-Φεράν με 4.61μ. 

Από τότε  η Κατερίνα Στεφανίδη δεν έχασε σε κανένα αγώνα από τους 14 αγώνες που αγωνίστηκε! 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version