Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΡΙΟ 2016 -Τραγική η κατάσταση στο Ολυμπιακό χωριό

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Ολυμπιακό χωριό στο Ρίο της Βραζιλίας ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελο.

Ο κ. Κούβελος, μιλώντας  στον Αθήνα 984, έκανε λόγο για

 «τραγική κατάσταση, όσον αφορά τη διαμονή μας στο Ολυμπιακό Χωριό. Από έξω είναι ένα κόσμημα, αλλά από μέσα θυμίζει γιαπί. Δεν λειτουργούν τα υδραυλικά, τρέχουν τα νερά, δεν υπάρχουν καθρέπτες στα μπάνια. Να φαντασθείτε οτι αλλάξαμε όροφο γιατί πλημμυρίσαμε. Κι αυτά είναι λίγα μπροστά σε αυτά που τραβάνε οι άλλες αποστολές, όπως η ιαπωνική, όπου είχαν διαρροή αερίου.

Κάθε πρωί στο μίτινγκ των αρχηγών αποστολών, ακούγονται πολλά παράπονα και οι υπεύθυνοι απλά μας διαβεβαιώνουν ότι θα λυθούν», είπε ο κ. Κούβελος και συμπλήρωσε: 
«Αυτά που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανή και φυσικά δεν τα αντιμετωπίσαμε ούτε στο Λονδίνο, ούτε στο Πεκίνο, ούτε φυσικά στην Αθήνα.

Οι εργάτες παράτησαν τις δουλειές τους στο Χωριό επειδή είναι απλήρωτοι και πήραν μάλιστα μαζί τους και διάφορα αντικείμενα.

Και το πρόβλημα με τις μετακινήσεις είναι τεράστιο. Η εθνική πόλο έχασε μια προπόνηση, επειδή ο οδηγός έχασε το δρόμο προς το κολυμβητήριο. Μας ζήτησαν χίλιες φορές συγγνώμη, αλλά τι να την κάνουμε;»

 

«Ήρθαμε στο Ρίο με 38 γυναίκες και 57 άνδρες, ενώ τους συνοδεύουν και 76 συνοδοί, αριθμός ρεκόρ. Έτσι σχεδόν κάθε αθλητής έχει έναν δικό του άνθρωπο, είτε αυτός είναι προπονητής, είτε φυσιοθεραπευτής» είπε ο κ. Κούβελος ενώ αναφερόμενος στους αγωνιστικούς στόχους σημείωσε; «Πιστεύω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα δυο μετάλλια του Λονδίνου και τα τέσσερα του Πεκίνου. 

Στοχεύουμε σε μετάλλια, σε τουλάχιστον δέκα κατηγορίες. Είναι η γυμναστική με τους Πετρούνια-Μάρα, Μιλούση, η ξιφασκία με τη Βουγιούκα, η σκοποβολή με την Κορακάκη και τον παγκόσμιο ρέκορντμαν Μήττα, η ιστιοπλοΐα με τους Κοκαλάνη, Μαντής, αλλά και τη Σοφία Μπεκατώρου που επανήλθε και αγωνίζεται σε νέα σκάφη. Η κωπηλασία με τις Νικολαϊδη-Ασουμανάκη, το πόλο, η κολύμβηση με τον Γιαννιώτη. Ο στίβος με την Στεφανίδη και φυσικά την Κυριακοπούλου και τον Φιλιππίδη. Και να μη ξεχνάμε τον Ηλιάδη, που είναι η μορφή του αθλήματος του».

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version