Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αρχείο

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις εξελίξεις σχετικά με τη διαπραγμάτευση.

Για τις εξελίξεις σχετικά με την αντιλαϊκή διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την Τρόικα - "τρεις θεσμούς" τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, τονίζοντας τα εξής:   

"Οι αντιθέσεις κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και Τρόικα στο Γιούρογκρουπ με όλο το θόρυβο που συνοδεύονται, δεν αφορούν λαϊκά συμφέροντα, αλλά ποια μερίδα κεφαλαίου θα ωφεληθεί από την επερχόμενη αντιλαϊκή συμφωνία που φέρνει νέα επίθεση διαρκείας σε μισθούς, συντάξεις, συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων κ.λ.π. Οι δυο πλευρές ομονοούν στην αντιλαϊκή επίθεση, διαφοροποιούνται στον τρόπο και το χρόνο εκδήλωσής της.

Η κυβέρνηση με εντολή της Τρόικα με ΠΝΠ αρπάζει διαθέσιμα δημόσιων οργανισμών, δήμων, ασφαλιστικών ταμείων για να πληρωθεί το χρέος που δεν οφείλει ο λαός οξύνοντας τα προβλήματα δήμων, περιφερειών, νοσοκομείων, σχολείων, πανεπιστημίων.  

Ταυτόχρονα με ανέπαφους τους αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου χαρίζονται πρόστιμα εκατομμύριων  σε επιχειρήσεις για φορολογικές απάτες και λαθρεμπόριο και με τη βούλα των ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ.

Η αντιλαϊκή πολιτική στην Ελλάδα συνεχίζεται και η Ε.Ε κλιμακώνει την επίθεση κατά των λαών.  Η ευθύνη ανήκει στους εργαζόμενους, με λαϊκή συμμαχία να ανατρέψουν αυτή τη πολιτική, όποια κυβέρνηση κι αν την εκφράζει".

Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version