Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Δύο πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσουν ανάσα σε χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες, εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας. 

Με τις κινήσεις αυτές, μπαίνει οριστικό τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς που ίσχυε επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά, με το οποίο το κόστος της νοσηλείας των ανασφάλιστων πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας βεβαιωνόταν και κατόπιν μεταφερόταν στην εφορία.

 

Συγκεκριμένα, το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα φέρει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προχωρήσει η διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών προς τις εφορίες, χρέη δηλαδή που προήλθαν από νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών μέχρι το 2015, τα οποία ανέρχονται στα 28 εκ. ευρώ. Με τη νομοθετική ρύθμιση αυτή, οι ανασφάλιστοι ασθενείς απαλλάσσονται από τις οφειλές που τους είχαν χρεώσει οι δημόσιες δομές υγείας. Επιπλέον, με ενέργειες της κυβέρνησης “πάγωσαν” επιπλέον χρέη ύψους 150 εκατομμύρια ευρώ που είχαν βεβαιωθεί και δεν μεταφέρθηκαν στις ΔΟΥ.

 

Οι κινήσεις αυτές αναδεικνύουν το βασικό μέλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δεν είναι άλλο από την προστασία των αδύναμων πολιτών, οι οποίοι αποτελούν τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης. Την ίδια στιγμή, γίνεται φανερό πως, με τη σημερινή κυβέρνηση, το κοινωνικό κράτος αφορά το σύνολο των πολιτών, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζονται ως “πελάτες”, αλλά ως πολίτες με ίσα δικαιώματα

 

ΝΕ  ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version