Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τσίπρας πίνει το πικρό ποτήρι που σέρβιρε εκείνος στον Σαμαρά…

Όπως αισθανόταν ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ήταν πρωθυπουργός, πρέπει να ένιωσε ο Αλέξης Τσίπρας,

 τη στιγμή που έμαθε ότι οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να απεργήσουν στη διάρκεια της σημαντικής επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα. Να απεργήσουν για το νομοσχέδιο που αφορά τις άδειες των ιδιωτικών καναλιών.

Η απεργία, όμως, δεν περιελάμβανε μόνο στους εργαζόμενους στους ιδιωτικούς σταθμούς, αλλά και την κρατική ΕΡΤ. Πράγμα που σήμαινε ότι θα πήγαιναν στράφι επικοινωνιακά όλες οι εκδηλώσεις που είχαν οργανωθεί και οι οποίες θα μπορούσαν να τραβήξουν κάπως την προσοχή των πολιτών από τη φοροκαταιγίδα.

Τι έκανε η κυβέρνηση; Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δεν απεργούσε η ΕΡΤ 3 και έβγαλε στον «αέρα»των κρατικών δικτύων τη δική της εικόνα μέχρι τις 12, οπότε κηρύχθηκε απεργία και στο κρατικό κανάλι της βόρειας Ελλάδας. Το «τέχνασμα» αυτό ελάχιστα απέφερε, βέβαια, διότι ούτε δελτία ειδήσεων ούτε ενημερωτικές εκπομπές θα μεταδοθούν σήμερα.

Επανέρχομαι, λοιπόν, στην περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά, όταν η συριζοκρατούμενη ΠΟΣΠΕΡΤ ξεκινούσε απεργία σχεδόν κάθε φορά που υπήρχε σημαντική επίσκεψη ξένου ηγέτη στην Ελλάδα ή ταξίδευε ο πρωθυπουργός στο εξωτερικό. Η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε όριο, ο Σαμαράς έπνεε μένεα για τους εργατοπατέρες, και στην πρώτη ευκαιρία χρησιμοποίησε τη στάση τους ως άλλοθι για να βάλει «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Τώρα έφτασε η στιγμή για να «λουστεί» ο Αλέξης Τσίπρας όσα έκαναν οι άνθρωποί του στον αντίπαλό του. Με πρόσχημα το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες (των ιδιωτικών σταθμών, επαναλαμβάνω) κηρύχτηκε απεργία και στην ΕΡΤ. Έτσι, οι Έλληνες θα δουν αύριο στην τηλεόραση όσα έγιναν σήμερα. Θα βλέπουν τον Ολάντ να μιλάει στην ελληνική Βουλή, ενώ εκείνος θα έχει επιστρέψει στη Γαλλία ένα 24ωρο νωρίτερα…

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved