Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχίζει η μάχη στη ΝΔ

Τις υποψηφιότητές τους για την αρχηγία της ΝΔ κατέθεσαν σήμερα οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τις 50 υπογραφές που απαιτούνται, ενώ τις απαιτούμενες υπογραφές "μάζεψε" την τελευταία στιγμή και ο Άδωνις Γεωργιάδης,

 μπαίνοντας έτσι - με τη σειρά του - στην κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του κόμματος. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έφτασε στα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού στις 11 το πρωί, αφού κατέθεσε την υποψηφιότητά του δήλωσε ότι προσβλέπει σε ένα δημιουργικό και ουσιαστικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του για το μέλλον της ΝΔ.

«Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έφτασε λίγο μετά τις 12.30 στα γραφεία της ΝΔ για να καταθέσει κι αυτός με τη σειρά του την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος. «Χρειάζεται μια άλλη νοοτροπία, χρειαζόμαστε τη στήριξη και την επιβράβευση της δημιουργικότητας» αλλά και ένα κράτος που να λειτουργεί, δήλωσε.

Όπως είπε οι μάχες θα δοθούν το επόμενο διάστημα μαζί με τους πολίτες.

Από πλευράς του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, που από το πρωί είχε συγκεντρώσει 45 υπογραφές, τελικά "έπιασε" τον απαιτούμενο αριθμό των 50 υπογραφών και το απόγευμα, λίγο μετά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας (18:00), έτρεξε κυριολεκτικά προκειμένου να καταθέσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ. 

Παρά τη μικρή καθυστέρηση, η υποψηφιότητά του κ. Γεωργιάδη έγινε αποδεκτή. 

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέθεσε την υποψηφιότητά του χθες, 24 ώρες πριν λήξει η προθεσμία. «Πιστεύω στο χτίσιμο όχι στο γκρέμισμα. Βλέπω τη ΝΔ με πολύ σεβασμό στην ιστορία και στην προσφορά της και με το βλέμμα στραμμένο στο κυβερνητικό πρόγραμμα για το μέλλον», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Δήλωσε ταυτισμένος με τη ΝΔ τονίζοντας ότι ποτέ δεν την εγκατέλειψε ανεξάρτητα από το ποιος ήταν στην ηγεσία.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν κατέθεσε υποψηφιότητα. Οπως αναφέρει «με τη διαδικασία την οποία, δυστυχώς, ακολουθούμε σήμερα τοποθετούμε την άμαξα (άθροισμα υποψηφίων αρχηγών) μπροστά από τα άλογα (άθροισμα κομματικής κοινότητας και κοινωνίας). Κατόπιν αυτών, είναι αυτονόητο, ότι για λόγους προσωπικής πολιτικής συνέπειας και όχι μόνον, στην παρούσα φάση εκλογής ηγεσίας δεν επιθυμώ και δεν πρέπει να συμμετάσχω».

Μέσα σε αυτό το φόντο, το Σάββατο το πρωί (10:30) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής Περιόδου. 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved