Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με στρατηγική από τις εκλογές του 2014 ξεκινά η μάχη του Τζιτζικώστα

 «Πάμε σαν το 2014». Αυτό είναι το μότο που ακούγεται αυτές τις ημέρες στο επιτελείο του Απόστολου Τζιτζικώστα εν όψει της μάχης

 που θα δώσει για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ν.Δ., καθώς η στρατηγική θα μοιάζει πολύ με αυτήν που είχε ακολουθήσει στις περιφερειακές εκλογές του περσινού Μαΐου. Μια στρατηγική που αποδείχτηκε επιτυχημένη, αν αναλογιστεί κανείς ότι, παρά το γεγονός πως δεν είχε την κομματική στήριξη της Ν.Δ., πέτυχε ένα σαρωτικό υπέρ του αποτέλεσμα. Τι θα περιλαμβάνει η στρατηγική Τζιτζικώστα;

Περιοδείες 

Περιοδείες σε όλη την επικράτεια (στις περιφερειακές εκλογές είχε πάει σε όλους τους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στους περισσότερους δήμους της περιφέρειας), ενώ θα επιχειρήσει να αφουγκραστεί από κοντά τη φωνή της βάσης της Ν.Δ. και της Κεντροδεξιάς. «Θα πάει παντού και θα ακούσει όλες τις φωνές της παράταξης» είναι η πρόταση που ακούγεται ήδη από τους στενούς συνεργάτες του.

Σε οργανωτικό επίπεδο θα λειτουργήσουν δύο κεντρικά γραφεία του συνδυασμού. Το ένα θα είναι στη Θεσσαλονίκη (ήδη έχει γίνει μια προεπιλογή σε γραφεία του κέντρου της πόλης) και το δεύτερο στην Αθήνα, ενώ θα επιλεγούν χώροι σε ορόφους και όχι όπως στις περιφερειακές εκλογές σε ισόγειους χώρους ή σε μαγαζιά.

Στο επίπεδο των υπογραφών για την υποψηφιότητά του έχουν ήδη συγκεντρωθεί πάνω από 50 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και αναμένεται να κατατεθούν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή έως την Παρασκευή. Ταυτόχρονα, ο κ. Τζιτζικώστας έχει ξεκινήσει τηλεφωνικές επαφές με όλα τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (είτε τον στηρίζουν είτε όχι), με τους οποίους και ανταλλάσσει απόψεις, ενώ έχει συνεχείς επαφές με στελέχη που θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του σε όλη την Ελλάδα.

Πάντως, στελέχη με κοινοβουλευτική πείρα που βρίσκονται κοντά του απαντούσαν με νόημα στο ζήτημα που αφορά το ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν είναι βουλευτής, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του θα είναι καταρχάς στην κοινωνία, αλλά και εντός της Βουλής σε επίπεδο της Κ.Ο. της Ν.Δ., όπου και θα κάνει όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις όταν απαιτείται και όταν υπάρχουν σημαντικά θέματα. Οσο για το γεγονός ότι θα απουσιάζει στις μάχες της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου (όπως στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό), τα ίδια στελέχη θύμιζαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι αναγκαίο παρά μόνο τρεις-τέσσερις φορές τον χρόνο.

Ν. Οικονόμου

Dimokratianews

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved