Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας εγκαινίασε και παρέδωσε στην κυκλοφορία τη νέα είσοδο Κιλκίς

Τη νέα είσοδο του Κιλκίς παρέδωσε στην κυκλοφορία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που εγκαινίασε το έργο, το οποίο ολοκλήρωσε η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 20.5 εκ. ευρώ.

 Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της νέας εισόδου του Κιλκίς, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι «πρόκειται για ένα, πραγματικά κομβικό, συγκοινωνιακό έργο που υλοποιήσαμε, στο οποίο δεν έλειψαν τα προβλήματα. Χρειάστηκε για ακόμα μία φορά να ξεμπλέξουμε ένα απίστευτο κουβάρι εμποδίων, γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων και εμπλοκών, για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την κατασκευή του έργου. Όμως σε κανένα σημείο, ούτε για ένα λεπτό, δεν το βάλαμε κάτω. Αυτή η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απέδειξε ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους και συνθήκες, μπορείς να είσαι αποτελεσματικός και να παράγεις έργο με σκληρή δουλειά, διεκδίκηση, με επιμονή και υπομονή και με επίγνωση της ευθύνης απέναντι στον τόπο και τους πολίτες».
Για να γίνει η νέα είσοδος του Κιλκίς χρειάστηκε νέα χάραξη του οδικού τμήματος, από την είσοδο της πόλης του Κιλκίς μέχρι τον αυτοκινητόδρομο, τον Κόμβο Μαυρονερίου. Το μήκος της παρέμβασης είναι 5,2 χιλιόμετρα, ενώ ο δρόμος διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Το έργο πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και διαθέτει νέου τύπου στηθαία ασφαλείας. Οι κατασκευές περιλαμβάνουν ανισόπεδους και ισόπεδους κόμβους, πολλά, μεγάλα και μικρά, τεχνικά έργα, παράπλευρο δίκτυοσε όλο το μήκος του, καθώς και σειρά υδραυλικών έργων.
«Με την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, της νέας εισόδου Κιλκίς, που συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη, το κεντρικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας και το κεντρικό δίκτυο της χώρας, αναβαθμίζουμε τις υποδομές του Κιλκίς, τις υποδομές της Κεντρικής Μακεδονίας. Τροφοδοτούμε την οικονομική ανάπτυξη. Υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα, τις εξαγωγές. Ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο είναι κομβικό τόσο για την σωστή εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων, όσο και για την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειάς μας. Αυτό το δίκτυο εκσυγχρονίζουμε, αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε με μεγάλα έργα όπως μεταξύ άλλων ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 στη δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης, η σύνδεση του Λιμένα Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, η περιφερειακή είσοδος Κατερίνης και έργα σε συνολικά 140 χλμ. οδικού δικτύου», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο του Κιλκίς, την κατασκευή του τμήματος Νέα Σάντα – Άσσηρος, που είναι σε εξέλιξη και θα συνδέσει το Κιλκίς με την Εγνατία Οδό: «Είναι ένα έργο που ήδη έχει προχωρήσει, όχι όμως στο βαθμό που θέλουμε κι αυτό γιατί υπάρχουν κάποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Εργαζόμαστε όμως σκληρά, με την υποστήριξη και των τοπικών αρχών, για να ξεπεράσουμε και αυτά τα εμπόδια και να ολοκληρώσουμε και αυτό το έργο μέσα στο χρονοδιάγραμμά του».
Αναφορά έκανε ο κ. Τζιτζικώστας και σε έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Κιλκίς, όπως:
-Χρηματοδότηση των δομών κοινωνικής πρόνοιας και ιατρικών υπηρεσιών με 2,8 εκ. ευρώ.
-Κατασκευή υποδομών για δίκτυα επεξεργασίας λυμάτων με 4,2 εκ. ευρώ.
-Δημοπράτηση μέσα στο 2019 παρεμβάσεων άνω του 1 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική προστασία, τη διαμόρφωση του παραλίμνιου οικισμού και την τουριστική ανάπτυξη της λίμνης Δοϊράνης.
-Σύνδεση της πόλης του Κιλκίς με το δίκτυο του φυσικού αερίου.
-Σημαντικά έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, αντιπλημμυρικά, αρδευτικά, ύδρευσης.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να εμπιστευτεί και να ενισχύσει το ρόλο της Περιφερειακής Διοίκησης, τόσο στα θέματα καθημερινότητας, όσο και στα αναπτυξιακά ζητήματα, σημειώνοντας ότι «η νέα Είσοδος Κιλκίς, πέρα από τη σπουδαία συγκοινωνιακή αναβάθμιση, πέρα από το γεγονός ότι κάνει καλύτερη την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις όλων των συμπολιτών μας, αποτελεί και τον πιο ισχυρό συμβολισμό ότι ο τόπος μας αλλάζει, ότι προχωράμε μπροστά, ότι κάνουμε σταθερά βήματα στο μέλλον, ότι ανοίγουμε νέους δρόμους στην επιχειρηματικότητα, στις νέες επενδύσεις, στον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό, στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στην παραγωγή πλούτου στον τόπο μας. Ανοίγουμε νέους δρόμους που δίνουν προοπτική στους συμπολίτες μας και οδηγούν με σιγουριά σε μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας».
Στην τελετή παράδοσης της νέας εισόδου Κιλκίς στην κυκλοφορία έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Παύλος Θωμαΐδης,Μιχαλία Καραμισάκη και Κώστας Γιαννόπουλος.
Η τελετή των εγκαινίων έγινε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, παρουσία του Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά, του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, του Δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη, του πρώην Υφυπουργού και Προέδρου της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Κιλτίδη, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων.

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version