Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Το 7 Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και πρώην πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή θα πραγματοποιηθεί το προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοινώθηκε. 

Οι εργασίες του 7ου προσυνεδρίου  της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Porto Palace, άρχισαν  στις 11 το πρώι και θα ολοκληρωθούν με ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και θα έχει τίτλο: «Για ένα Νέο Πατριωτισμό».

Οι συμμετέχοντες στο ερωτηματολόγιο κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και την ανάγκη «εθνικής επανεκκίνησης», την ελληνική εξωτερική πολιτική, τις σχέσεις της χώρας με την ΕΕ, τα μεγαλύτερα προβλήματα της ΕΕ και την πορεία της, ακόμη και για τους ελέγχους στους Έλληνες σε αεροδρόμια χωρών του χώρου Σένγκεν, την ασφάλεια της χώρας, τη στρατιωτική θητεία και την πολιτιστική παραγωγή. Εξάλλου, το πρώτο πράγμα που περιλαμβάνει το προσυνέδριο είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερωτηματολογίου και το σημαντικότερο η ομιλία του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο προσυνέδριο του Σαββάτου στο Porto Palace  έχουν προσδιοριστεί τέσσερις θεματικές ενότητες:

1. Για μία στιβαρή εξωτερική πολιτική ανοιχτών οριζόντων.

2. Προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας - πολιτιστική διπλωματία.

3. Ελλάδα και Ευρώπη: Μια ουσιαστική συμβολή στον διάλογο για την Ευρώπη του μέλλοντος.

4. Ελλάδα Ισχυρή και Ασφαλής: Η Άμυνα απέναντι στις προκλήσεις της εποχής.

Στη πρώτη ενότητα για την εξωτερική πολιτική ομιλητές είναι 
ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού Foreign Affairs, Λουκάς Κατσώνης, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, με έμφαση στις σπουδές ασφάλειας, Κώστας Υφαντής και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής, Δημήτρης Καιρίδης, με συντονιστή τον αναπληρωτή γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσο Χατζηβασιλείου.


Στη δεύτερη θεματική για τον πολιτισμό ομιλητές είναι οι τομεάρχες Πολιτισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και Μακεδονίας – Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Βασίλης Λαμπρινουδάκης, η επιμελήτρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Κατερίνα Μαυρομιχάλη κι ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Λάβδας, με συντονιστή τον καθηγητή Ιστορίας, Ευάνθη Χατζηβασιλείου.

Στην τρίτη θεματική για την Ευρώπη του μέλλοντος ομιλητές είναι ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, η πρώην επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΠΕ, Λουκάς Τσούκαλης, ο αν καθηγητής Διακυβέρνησης της ΕΕ με έμφαση στις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές, Δημήτρης Σκιαδάς και το συντονισμό θα κάνει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Στην τέταρτη θεματική για την ασφάλεια και την άμυνα ομιλητές είναι ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος, ο αντιστράτηγος ε.α. και επίτιμος διοικητής του Γ' Σ.Σ., Ιωάννης Ζούκας, ο πρώην διευθυντής Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης και ο επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Σωτήρης Σέρμπος. Συντονίστρια είναι η γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Κωνσταντίνα Μπότσιου.

Στο προσυνέδριο θα δώσουν το παρών όλα τα προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ στην περιοχή.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version