Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με την Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, δέχθηκε  την Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ-ICPC), κυρία Christine Beerli.

O κ. Βούτσης, αφού αναφέρθηκε στη διαχρονική στήριξη που παρέχει ο Ερυθρός Σταυρός σε δύσκολες εκφάνσεις της ζωής, ευχαρίστησε την κυρία Beerli για την ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλλει ο διεθνής οργανισμός στην αντιμετώπισης τη μεταναστευτικής, προσφυγικής κρίσης.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, «ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η μεγαλύτερη δυνατή ενθάρρυνση προς όλες τις πλευρές είναι κάτι για το οποίο πρέπει να εργαστούμε». Σημείωσε πως «το μεταναστευτικό, προσφυγικό  ζήτημα έρχεται από το μέλλον» και τόνισε ότι «δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να λήξει εύκολα και θα χρειαστεί να ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις». 

Από την πλευρά της, η κυρία Beerli εξέφρασε τον θαυμασμό της «τόσο για τον ελληνικό λαό, όσο και για την ελληνική κυβέρνηση, για την αλληλεγγύη που έχουν δείξει προς τους μετανάστες». Εξέφρασε την ελπίδα ότι με την πείρα που διαθέτει ο Ερυθρός Σταυρός μπορεί να συνεισφέρει σε μια εταιρική και γενικότερη συνεργασία με τη χώρα μας, με τις εξειδικευμένες γνώσεις που διαθέτει στα θέματα επανένωσης οικογενειών, σε ιατροδικαστικά θέματα, ή σε καταστάσεις αγνοουμένων και κρατουμένων.

Στη συνάντηση παρέστησαν η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, καθώς και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Την κυρία Beerli συνόδευαν η επικεφαλής της αποστολής της ICRC στην Ελλάδα, κυρία Sari Nissi, και ο σύμβουλος της αποστολής κ. Παναγιώτης Ιωαννίδης

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version