Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Δεν είναι εύκολη η κατάσταση με 12.500 μετανάστες στα νησιά

Τους 12.500 πλησιάζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου σύμφωνα με την περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου.

«Υπάρχουν 7.500 μετανάστες στη Λέσβο, περισσότεροι από 2.200 στη Χίο και περίπου 2.500 στη Σάμο», είπε συγκεκριμένα σήμερα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση να στελεχωθούν άμεσα οι υπηρεσίες ασύλου προκειμένου να στελεχωθούν γρήγορα οι αιτήσεις ασύλου.

«Οι διεθνείς κανόνες ορίζουν ότι οι διαδικασίες πρέπει να ολοκληρώνονται το πολύ σε λίγες εβδομάδες και εδώ αυτό γίνεται σε μήνες.

Αποτέλεσμα τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας να έχουν μετατραπεί σε κέντρα πολύμηνης φιλοξενίας» τόνισε η κυρία Καλογήρου και σημείωσε ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη με συσσωρευμένη κόπωση σε ανθρώπους και δομές.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ στην προσπάθεια της να καταδείξει πόσο δύσκολη έχει γίνει η κατάσταση στα νησιά τόνισε ότι «τα κέντρα φιλοξενίας δεν φτάνουν και πλέον μετανάστες και πρόσφυγες υπάρχουν μέσα στις πόλεις» και ζήτησε να γίνουν άμεσες ενέργειες προκειμένου να αποσυμφορηθεί η περιοχή.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version