Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Τι είπαν πίσω από τις κλειστές πόρτες Μητσοτάκης - Σαμαράς

Την πόρτα του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη πέρασε για πρώτη φορά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το ραντεβού κλείστηκε μετά από συζήτηση που είχαν προ ημερών για τις εξελίξεις και οι δύο άνδρες τα είπαν για αρκετή ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση εστιάστηκε στα δεδομένα που έχει μπροστά της η χώρα αλλά και τα όσα έχει να αντιμετωπίσει από δω και πέρα η κυβέρνηση αφού με βάση αυτά θα καθορίσει και τις πολιτικές εξελίξεις.

Όσοι συνομιλούν με τον Αντώνη Σαμαρά εκφράζουν την άποψη ότι για τον ίδιο η κυβέρνηση δεν έχει μπροστά της αρκετό χρόνο για να διορθώσει-και άρα να ανακάμψει- τα όσα έχει κάνει ως τώρα. Ιδιαίτερα για τις διαπραγματεύσεις που κράτησαν περίπου ενάμιση χρόνο, τα αποτελέσματα είναι μηδαμινά και αυτά φαίνονται. Ένα τεράστιο πρόβλημα που δημιούργησε η κυβέρνηση, έτσι όπως παρακολουθεί την πορεία των δεικτών το γραφείο του Α. Σαμαρά, είναι τα συσσωρευμένα χρέη των ελλήνων στις εφορίες, τα ταμεία και τους οργανισμούς όπως π.χ. η ΔΕΗ. Αυτά, εκτιμούν ότι το 2018 θα «εκραγούν» διότι η κυβέρνηση δύο χρόνια τώρα δεν τα έλεγξε, στέρησε πόρους λόγω «στάσης πληρωμών» από την αγορά και αυτό θα προκαλέσει νέες απαιτήσεις από τους δανειστές για να κλείσουν τρύπες.

AdTech Ad

Για τον Αντώνη Σαμαρά, η ΝΔ θα πρέπει να κρατήσει πολύ σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση και να απομονώσει τον πρωθυπουργό χωρίς καμμία ανοχή σε ότι κάνει. Στην συζήτηση, που έγινε λίγες ώρες πριν την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη , τέθηκαν και τα εθνικά θέματα. Ο Α. Σαμαράς ανησυχεί ότι μπροστά στις εξελίξεις στο Κυπριακό και το Σκοπιανό ενδέχεται να επικρατήσουν οι «χαλαρές» πολιτικές εκείνων που δεν ενδιαφέρονται για την ονομασία των Σκοπίων, που θέλουν πιο αιρετικές λύσεις στο Κυπριακό. Πρόκειται για τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ έχουν φτάσει πληροφορίες ότι η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί να συνεχίσει στην θέση του ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς που εκφράζει σκληρές και πατριωτικές θέσεις. Για τον Α. Σαμαρά η χώρα θα πρέπει να επιμείνει στις πάγιες θέσεις της για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

Στελέχη της ΝΔ πάντως, έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην περίοδο που ο Α. Σαμαράς επέλεξε να δηλώσει «παρών» στις εξελίξεις, όταν υπάρχουν πολλά και κρίσιμα ανοιχτά θέματα.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version