Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Καθαρογράφουν το τελικό κείμενο της συμφωνίας

Σήμερα Κυριακή ή αργότερο αύριο Δευτέρα θεσμοί και κυβέρνηση θα καταλήξουν στοτελικό κείμενο της συμφωνίας.

Αυτό προέκυψε από την εξάωρη διαπραγμάτευση του οικονοιμικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM), που ολοκληρώθηκε λίγο μετά την 1 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε εξερχόμενος της συνάντησης πως παραμένουν ανοικτά δύο ζητήματα σε χρηματοοικονομικά και αποκρατικοποιήσεις και πως στα θέματα της φορολογικής διοίκησης υπήρξε συμβιβασμός.

«Κλείσαμε τα χρηματοοικονομικά πλην ενός θέματος. Στην φορολογική διοίκηση συμφωνήσαμε σε όλα και επιτεύχθηκε συμβιβασμός στο θέμα της παραγραφής παλαιών υποθέσεων που ζητούσε το ΔΝΤ», είπε και προσέθεσε: «Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων η συζήτηση αν και πήγε καλά, παραμένει ένα ανοιχτό θέμα όπως επίσης μια εκκρεμότητα παραμένει και ως προς το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων». Σύμφωνα με πληροφορίες η εκκρεμότητα αφορά στην ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ.

Στις διαπραγματεύσεις του Σαββάτου παρουσία του αρμόδιου υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις στο ΕΣΠΑ και η δευτερογενής νομοθεσία για το νέο καθεστώς αδειοδότησης επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα το υπουργείο στο επενδυτικό πακέτο των αντίμετρων επιδιώκει την αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 350-450 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν στοχευμένες δράσεις για τις οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια. Παράλληλα εξετάστηκαν ορισμένες εκκρεμότητες που σχετίζονται με τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ.

«Δεν βλέπω από καμιά πλευρά διάθεση καθυστέρησης» σχολίασε ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας που εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για ομαλή κατάληξη των συζητήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο κυβερνητικό παράγοντα για σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν τα θέματα που σχετίζονται με την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και τη διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) από τα σούπερ μάρκετ.

«Σήμερα το πρωί θα εξεταστούν θέματα της αγοράς προϊόντων και μετά θα ακολουθήσει συζήτηση για όλα τα θέματα προκειμένου να φτάσουμε σήμερα ή αργότερο αύριο σε ένα τελικό κείμενο», ανέφερε.

Θανάσης Κουκάκης

CNN Greece

cnn.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version