Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Πότε και γιατί βλέπει εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκλογές «πιο σύντομα από όσο κάποιοι νομίζουν», βλέπουν στη ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης,

 σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newpost.gr, θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να προσφύγει στις κάλπες μέχρι τα τέλη του 2017. Και η εκτίμηση αυτή, ισχύει, όπως λέει, κλείσει δεν κλείσει η αξιολόγηση. Άλλωστε ο ίδιος διαχωρίζει το αίτημα για εκλογές από την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε κλειστή σύσκεψη του γαλάζιου επιτελείου, ο κ. Τσίπρας είχε να επιλέξει μεταξύ συνθηκολόγησης και εκλογών. Αυτή τη στιγμή, τόνιζαν από τη ΝΔ, επέλεξε τη συνθηκολόγηση αλλά δεν θα αποφύγει τις εκλογές. Η ανάλυση που γίνεται με βάση τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων της κοινής γνώμης, είναι πως η κυβέρνηση πλέον βρίσκεται σε αποδρομή. Έχει απολέσει το πολιτικό της κεφάλαιο και δεν έχει αφήγημα.

Όπως εξηγούσε στο newpost.gr, κορυφαίο στέλεχος του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου, όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το πολιτικό προβάδισμα της ΝΔ παγιώνεται. «Στον αντίποδα, η κυβέρνηση μοιάζει να έχει απολέσει τελείως το όποιο πολιτικό της κεφάλαιο και να έχει σαφές στρατηγικό πρόβλημα» προσέθετε ο ίδιος. Πιο συγκεκριμένα στο σύνολο των μετρήσεων το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά διψήφιο και φτάνει μέχρι τις 17,5 μονάδες.

Από την οδό Πειραιώς τονίζουν πως ποτέ άλλοτε κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει καταγράψει τόσο μεγάλο προβάδισμα, ακόμα και όταν η εκλογική του νίκη θεωρούνταν δεδομένη. Επίσης σημειώνουν πως ποτέ στην πορεία ενός εκλογικού κύκλου δεν έχουν ανατραπεί τέτοιες διαφορές. Από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, επισημαίνουν αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία είναι εξαιρετικά αρνητικά, με αποτέλεσμα το κυβερνών κόμμα να μην μπορεί να περιμένει πολλά από τη συγκεκριμένη δεξαμενή.

Επομένης λένε, η πραγματικότητα δείχνει πως, παρά τις «ασκήσεις θάρρους» του Αλέξη Τσίπρα περί νέας νίκης στις επόμενες εκλογές, η απόσταση που τον χωρίζει από το τρίτο κόμμα, μια θέση για την οποία δημοσκοπικά ανταγωνίζονται η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, είναι πολύ μικρότερη από αυτή με τη ΝΔ.

Παράλληλα ο βαθμός ικανοποίησης από το έργο της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά χαμηλός (3,5% στην έρευνα του ΠΑ.ΜΑΚ.).
Οι συνθήκες αυτές μαζί με την τραγωδία στις διαπραγματεύσεις θεωρούν στη ΝΔ, ότι θα οδηγήσει τον κ. Τσίπρα πολύ σύντομα μπροστά σε νέο αδιέξοδο, όπου οι εκλογές θα φαντάζουν η μόνη λύση για να διασώσει ότι μπορεί να διασωθεί πολιτικά. 

http://newpost.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version