Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Από σήμερα έλεγχοι και στους πολίτες της ΕΕ

Σε εφαρμογή η τροποποίηση της Συνθήκης Σένγκεν

Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της Ελλάδας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών ύστερα από την εφαρμογή της τροποποίησης (2017/458) του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν (2016/399), σε μία προσπάθεια να ενταθούν οι έλεγχοι για τυχόν διελεύσεις τζιχαντιστών.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται ότι «από σήμερα, 7 Απριλίου 2017, τίθεται σε εφαρμογή η τροποποίηση (2017/458) του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν (2016/399). Συγκεκριμένα τα κράτη – μέλη Σένγκεν υποχρεώνονται να διεξάγουν συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. (χερσαία, θαλάσσια και εναέρια) τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο, και στους πολίτες της Ε.Ε.».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος ταξιδεύει σε χώρα εκτός Σένγκεν θα ελέγχεται τόσο κατά την έξοδό του όσο και κατά την επιστροφή του. Δηλαδή, τα αρμόδια στελέχη των διωκτικών Αρχών θα περνούν τα στοιχεία του επιβάτη σε ηλεκτρονικό σύστημα που έχει τη δυνατότητα να ελέγχει το κατά πόσο το άτομο αυτό έχει απασχολήσει για οτιδήποτε ή είναι ύποπτος.

Η αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας έγινε μετά την απόφαση για ένταση των ελέγχων ύστερα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version