Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ συνεχίζει να περνά τα Σαββατοκύριακά του παίζοντας γκολφ

 Δυσβάσταχτο το κόστος για τους αμερικανούς πολίτες

Για 12η φορά μέσα σε δύο μήνες από την ορκωμοσία του στη θέση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών,  ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε το Σαββατοκύριακό του παίζοντας γκολφ. 

Αναχωρώντας από το Λευκό Οίκο για το Trump National Golf Club στη Βιρτζίνια, δεν είναι σαφές αν σχεδιάζει να κάνει και κάτι άλλο εκτός από το γκολφ. 

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με το ταξίδι, το όγδοο στη σειρά του ηγέτη των ΗΠΑ, σύμφωνα με το NBC News. 


Κάθε ένα από αυτά τα ταξίδια του κοστίζει 3 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανάλυση της ιστοσελίδας Politico. Αν είναι σωστή η ανάλυση, τα ταξίδια για γκολφ του Προέδρου μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει στους Αμερικανούς φορολογούμενους 36 εκατομμύρια δολάρια. 

Οι επικριτές λένε πως αν ο Πρόεδρος περικόψει τις εκδρομές του κάθε Σαββατοκύριακο, η διοίκησή του δε θα χρειαστεί να επιβάλει δραστικές περικοπές στις τέχνες και τον προϋπολογισμό της κοινωνικής ασφάλισης. 

Ερωτηθείς εάν ο Τραμπ θα μπορούσε να εξετάσει μία μείωση στα ταξίδια που κάνει κάθε Σαββατοκύριακο προκειμένου να σωθούν τα χρήματα των φορολογούμενων, ο γραμματέας του Λευκού Οίκου, Σιν Σπάισερ δήλωσε πως «οι πρόεδροι πάντα ταξιδεύουν». Και πρόσθεσε πως «ο Πρόεδρος θα συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλη τη χώρα και να έχει συναντήσεις για να λύσει τα προβλήματα της χώρας». Ο Σπάισερ ανέφερε επίσης πως «το γεγονός ότι πηγαίνει εκεί δε σημαίνει πως ο Τραμπ παίζει απαραίτητα και γκολφ στο θέρετρο». 

Πριν από την ορκωμοσία του, ο Τραμπ επέκρινε συχνά τον Μπαράκ Ομπάμα για τα παιχνίδια γκολφ όσο κατείχε το προεδρικό αξίωμα. 

«Μπορείς να το πιστέψεις, ότι με όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Ομπάμα πέρασε την ημέρα παίζοντας γκολφ. Χειρότερος και από ότι ο Κάρτερ» είχε γράψει στο Twitter τον Οκτώβριο του 2014. 

Πηγή: Independent 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved