Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ο Μητσοτάκης απειλεί με διαγραφές - Δεν ψηφίζει μέτρα και αντίμετρα

Με επίθεση ενάντια στην κυβέρνηση άρχισε την ομιλία του στη σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, 

κατηγορώντας την ότι οδηγεί την χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε όμως και στα εσωκομματικά ζητήματα που έχουν προκύψει τις προηγούμενες ημέρες και έκανε σαφές ότι όποιος «κλείνει το μάτι» στην κυβέρνηση θα μείνει πίσω, απειλώντας εμμέσως για διαγραφές στελεχών της ΝΔ «Τα πανηγύρια της 20ής Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εξήγησε: «Εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και αβεβαιότητα έχουν επιστρέψει για τα καλά, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα είναι βαρύς. Η αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μείωσε την αξιοπιστία της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικά πρόσθετα μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Κάθε μέρα που περνά η προσπάθεια για δανεισμό από τις αγορές προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες δυσκολεύει. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση». Ο κ. Μητσοτάκης στην εισήγηση του έκανε λόγο για βαρύ λογαριασμό από την ανικανότητα και την ιδεοληψία του κ. Τσίπρα. «Η αδυναμία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μείωσε δραματικά την αξιοπιστία της χώρας.Το αποτέλεσμα είναι να ζητούνται από την χώρα υπερβολικά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι πριν από μερικούς μήνες και θέλω να το τονίσω αυτό.» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.  

 Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που χαρακτήρισε αναγκαία προϋπόθεση για να δανειστεί η χώρα από τις αγορές αλλά δεν έχει ακόμα επιτευχθεί και κανείς δεν λέει με βεβαιότητα αν και πότε θα επιτευχθεί. «Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα συζητηθούν το 2018. Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί σε πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% για αρκετά χρόνια μετά το 2018, στερώντας από τη χώρα πολύτιμο δημοσιονομικό χώρο.» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.  

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ είναι βέβαιο ότι θα μειωθεί το αφορολόγητο και θα περικοπούν οι συντάξεις, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους πιο αδύναμους Έλληνες. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για πρωτοφανή φαινόμενα: «Κομματικό αίσχος και διάλυση στον χώρο της δημόσιας υγείας, διαρκείς πειραματισμοί στην Παιδεία, ανικανότητα, ιδεοληψίες στην ασφάλεια και ανοχή στην ανομία, απόπειρες μονιμοποίησης συμβασιούχων, χαράτσια για τους δασικούς χάρτες, τεράστια προβλήματα στις συντάξεις, αντιπαραθέσεις Υπουργών για τα εξοπλιστικά.»   «Την ίδια στιγμή, όμως, διαμορφώνεται στην κοινωνία μια σιωπηλή πλειοψηφία που ζητά να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο. Μία πλειοψηφία που αναγνωρίζει ότι η κρίση οφείλεται κυρίως στις δικές μας αδυναμίες και όχι στα κακόβουλα σχέδια των ξένων, κάνοντας με αυτόν το τρόπο ένα σημαντικό βήμα προς στην συλλογική αυτογνωσία.» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για πλειοψηφία που θέλει λιγότερο Δημόσιο και μείωση φόρων, και πιστεύει ότι η λύση στην κρίση θα έρθει μόνο μέσα από την επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις.  Μια πλειοψηφία, με άλλα λόγια, που είναι πολύ κοντά στις θέσεις που εκφράζει η σημερινή Νέα Δημοκρατία.   Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ το κόμμα του στέκεται απέναντι σε όποιον διακινεί σενάριο επιστροφής στη δραχμή. Εντός και εκτός Ελλάδας.«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα, στην πρώτη ταχύτητα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.   Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως το μεγαλύτερο ανεύθυνο και αδίστακτο δημαγωγό που έχει γνωρίσει η χώρα.  

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση. «Τα μέτρα αυτά είναι το κόστος της κωλυσιεργίας και της ανικανότητάς της Κυβέρνησης. Πριν από λίγους μήνες κανείς δεν τα ζητούσε. Και σε λίγους μήνες θα ζητούν περισσότερα.» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα. Και δεν θα νομιμοποιήσουμε μια απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, όπου τα αρνητικά μέτρα θα καταβάλλονται επιτόπου, οι ελαφρύνεις θα είναι υπό προϋποθέσεις και όλα αυτά θα εμφανίζονται με ένα μαγικό τρόπο ως ισοδύναμα.»   Το αίτημα για εκλογές σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης δεν συνδέεται με την πορεία της αξιολόγησης. «Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται.Και το τέταρτο Μνημόνιο θα επικρέμεται ως απειλή. Δεν είμαστε εμείς που βιαζόμαστε, η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ολιγωρία.»  

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο εσωκομματικό μέτωπο που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα με αυστηρές προειδοποιήσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά στην ομιλία του «Όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να ακολουθήσει, ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά την χώρα, θα μείνει πίσω.»   «Είμαι, βέβαιος, όμως ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί. Είμαι βέβαιος ότι όλα τα στελέχη της παράταξης έχουν πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας και όλοι θα συμπορευθούν στον αγώνα για μεγάλη πολιτική αλλαγή.»   «Τα εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη και φίλοι της παράταξης που είναι μαζί μας θα νιώθουν την περηφάνια ύστερα από μερικά χρόνια ότι έβαλαν ένα λιθαράκι στην αναγέννηση της Ελλάδας σε δύσκολες στιγμές.» Ολοκλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.
www.dikaiologitika.gr

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version