Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Δε θα γίνω πρωθυπουργός της αντιπολίτευσης- Με κυβέρνηση μειοψηφίας πηγαίνω σε εκλογές"

Με τίτλο: "Αυτοί δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αναφέρεται στην "αντεπίθεση Τσίπρα για την... ανακατάληψη του ΣΥΡΙΖΑ".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος για οριστική ρήξη με τους διαφωνούντες". "Δεν θα γίνω πρωθυπουργός με τις ψήφους της Ν.Δ., του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ" φέρεται -σύμφωνα με τo δημοσίευμα- να λέει ο Α. Τσίπρας στους συνεργάτες στους οποίους έχει μιλήσει "για τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και για τον χρόνο των νέων εκλογών".

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, προϊδεάζει για κάλπες αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας, όπως δείχνει άλλωστε και ο ανασχηματισμός που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. «Δεν έχω πλειοψηφία. Με κυβέρνηση μειοψηφίας δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα. Είμαι αναγκασμένος να εξετάσω τις κάλπες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται, δε, να προγραμματίζει εκλογές για τα μέσα φθινοπώρου, καθώς, όπως εκτιμά, μια κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί. Ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τους δανειστές, ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του και εκλογές για τον Ιούνιο του 2016.

Επειδή, όμως, μια κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να «τραβήξει» για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα και επειδή σε μια τέτοια περίπτωση θα απαιτηθεί πιθανότατα κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ο Αλ. Τσίπρας προειδοποιεί: «Αν χρειαστεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού, θα γίνει χωρίς εμένα».

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved