Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, δέχθηκε σήμερα τον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, ο οποίος επισκέφθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας την προσεχή εβδομάδα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε στον κ. Pyatt να έχει μια πολύ επιτυχημένη θητεία στην Ελλάδα, με τον Αμερικανό Πρέσβη να δηλώνει πως προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Η συζήτηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα σε ό,τι αφορά την πολιτική κατάσταση στις δύο χώρες, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και σε θέματα που αφορούν την Ευρώπη, όπως η οικονομική κρίση και το προσφυγικό, αλλά και τα προβλήματα από την αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ επισήμανε ότι η επιτυχία της Ελλάδας είναι συνδεδεμένη με την επιτυχία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και χαρακτήρισε τη χώρα μας πυλώνα σταθερότητας σε μια ιδιαίτερα περιπεπλεγμένη περιοχή, εκφράζοντας παράλληλα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για ενίσχυση της κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης και η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κυρία Εύη Καρακώστα, καθώς και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Πρέσβης ε.τ. κ. Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Κατά τη συνάντηση του κ. Βούτση με τον κ. Pyatt έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων: «Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε τον Πρέσβη, και ως προπομπό του Προέδρου Ομπάμα που επισκέπτεται τη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα. Εύχομαι από καρδιάς να είναι πολύ επιτυχημένη η θητεία του στη Ελλάδα».

Πρέσβης των ΗΠΑ: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να βρίσκομαι στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα, που είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το δικό μας πολίτευμα, γιατί εδώ είναι η έδρα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα ήθελα να ακούσω από εσάς σχετικά με τη δουλειά που γίνεται εδώ, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να βελτιωθούν οι ζωές όλων. Βεβαίως, είμαι πολύ χαρούμενος που συνοδεύεστε και από την επικεφαλής της Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Στο δικό μας σύστημα πρέπει να επικυρωθώ ως Πρέσβης με τις ψήφους της Γερουσίας και μέσω αυτής της διαδικασίας τα μέλη της Γερουσίας καθιστούν σαφές ότι οι πρέσβεις είναι εκπρόσωποι των πολιτών και υπόλογοι απέναντί τους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Προσβλέπω σε μια στενότερη μεταξύ μας συνεργασία».

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version