Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Κοινή δήλωση των Προέδρων των Κοινοβουλίων που υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ρώμης

Καθώς οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στην Μπρατισλάβα, οι Πρόεδροι του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας, της Βουλής των Αντιπροσώπων της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, του Γερμανικού Κοινοβουλίου, της Βουλής των Ελλήνων, της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιταλίας, της Βουλής των Αντιπροσώπων του Λουξεμβούργου, του Κοινοβουλίου της Πορτογαλίας, της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ρουμανίας, της Συγκλήτου της Ισπανίας και του Κοινοβουλίου της Σλοβενίας, που συναντήθηκαν στο Στρασβούργο, δεσμεύτηκαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ενίσχυση της Ευρώπης με την ανάληψη κοινής δράσης.

 Όλοι οι πρόεδροι υποστηρίζουν τη Διακήρυξη για την «Ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης: η πορεία προς τα εμπρός», που ξεκίνησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2015 στη Ρώμη και έχει υπογραφεί από 15 Προέδρους εθνικών κοινοβουλίων σε 13 κράτη μέλη της Ε.Ε.

Οι Πρόεδροι που υπέγραψαν τη Διακήρυξη είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι, σε περιόδους κρίσης, τα Κοινοβούλια και οι Πρόεδροί τους πρέπει να δράσουν για να ανταποκριθούν στις ανησυχίες των πολιτών και να αποδείξουν ότι ο μόνος τρόπος για να ανταποκριθούμε στις παγκόσμιες προκλήσεις είναι ενώνοντας τις δυνάμεις. Ως εκ τούτου, οι απόψεις των Προέδρων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στις συζητήσεις  στην Μπρατισλάβα για το μέλλον της Ένωσης στον απόηχο του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Πρόεδροι συμφώνησαν να οργανώσουν σειρά πρωτοβουλιών στις Βρυξέλλες και αλλού προκειμένου να προωθήσουν τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στη Διακήρυξη της Ρώμης, απευθυνόμενοι τόσο στην κοινωνία των πολιτών όσο και στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν μια διάσκεψη υψηλού επιπέδου στην Ιταλία τον Μάρτιο 2017 για τον εορτασμό της 60ής επετείου της υπογραφής των Συνθηκών της Ρώμης, κατά την οποία οι υπογράφοντες τη Διακήρυξη θα μεταβούν επίσης στο νησί Βεντοτένε, όπου συντάχθηκε το Μανιφέστο «Για μια ελεύθερη και ενωμένη Ευρώπη» από μια ομάδα αντιφασιστών το 1941.

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version