Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ν.Δ.: Τα «όχι» Μητσοτάκη για εκλογικό νόμο

Σαφές μήνυμα ότι δεν προτίθεται να συναινέσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου έστειλε από τον Εκόνομιστ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί να επιτρέψει στον Πρωθυπουργό να στήσει επικοινωνιακό πάρτυ πάνω στο ζήτημα της αναθεώρησης και του εκλογικού νόμου και, πέραν των ουσιωδών διαφορών των δύο ανδρών, ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να «χαριστεί» στο συνομιλητή του. 

Ως προς τον εκλογικό νόμο, στη Ν.Δ. θα υποστηρίζουν σταθερά ότι οι επιλογές του κ. Τσίπρα εκκινούν από την αγωνία του να μην βγει εκτός πολιτικού παιχνιδιού μετά την αναμενόμενη ήττα του στις επικείμενες εκλογές. «Η εμπιστοσύνη των πολιτών κερδίζεται μόνο αν οι πολιτικοί μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας αντί να καταφεύγουν σε δήθεν θεσμικές παρεμβάσεις που μόνο σκοπό έχουν τη διαχείριση της επερχόμενης εκλογικής ήττας» ανέφερε, χαρακτηριστικά  ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «η κοινωνία είναι πολύ υποψιασμένη και μπορεί να διαγνώσει αμέσως τα πραγματικά κίνητρα πίσω
από τέτοιες πρωτοβουλίες».

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα συναινούσε, ενδεχομένως, σε αλλαγές της εκλογικής νομοθεσίας, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα συνοδεύονταν από συνταγματική αναθεώρηση και θα εισήγαγαν ένα σταθερό εκλογικό σύστημα που δεν θα μεταβάλλεται σύμφωνα με τις επιδιώξεις κάθε κυβέρνησης. Υπό την έννοια αυτή, η πίεση της ΝΔ προς ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αναμένεται να ενταθεί, αφού άλλωστε η δέσμευση ενός εκ των δύο κομμάτων να μην ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο του κ. Τσίπρα αποτρέπει την άμεση εφαρμογή του.

Ανοικτή συζήτηση υπάρχει μόνον για την κατάτμηση μεγάλων περιφερειών (Β' Αθήνας, Αττική) ενώ, κατά τα λοιπά, η γραμμή της Συγγρού είναι σταθερή: «ο κ. Τσίπρας θα χάσει τις επόμενες εκλογές με τον ίδιο νόμο με τον οποίο κέρδισε τις δύο προηγούμενες».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version