Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Χάρης Θεοχάρης «Η Ευρώπη εγκληματεί εναντίον της χώρας μας»

Για την κατάσταση της οικονομίας είναι συνυπεύθυνοι οι δανειστές, τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

 «Η Ευρώπη αυτή τη στιγμή εγκληματεί εναντίον της χώρας μας» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ προσπαθεί να δει πιο τεχνοκρατικά το πρόβλημα της χώρας και ζητεί δύσκολα αλλά αποτελεσματικά μέτρα. «Αυτό το γεγονός κανένας στο ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν το λέει, και αυτό με θλίβει», συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η Ευρωπαϊκή επιτροπή επιθυμεί να κρύψει το πρόβλημα όσο βρίσκονται στο προσκήνιο το Βρετανικό δημοψήφισμα και το προσφυγικό ζήτημα. «Έτσι αποδέχεται μέτρα που δε θα δώσουν λύση και θα διαιωνίσουν το πρόβλημα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι «η λεγόμενη πολιτική διαπραγμάτευση δυστυχώς θέτει τη χώρα σε δυσμενή θέση» καθώς, όπως εξήγησε, λαμβάνεται συνεχώς υπ' όψιν η εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας και της Γαλλίας αφήνοντας πίσω τα συμφέροντα της χώρας.

Αποτιμώντας την αποτυχία του προγράμματος του ΔΝΤ είπε ότι σε όλα τα προγράμματα του γίνονται τέσσερα πράγματα: «Υποτίμηση – δεν την θελήσαμε εμείς καθώς προτιμήσαμε να μείνουμε στο ευρώ –, κούρεμα χρέους – δεν το θέλησαν οι Ευρωπαίοι για να μη χρειαστεί να διασώσουν τις τράπεζές τους –, μεταρρυθμίσεις – δεν μπορούσε το πολιτικό κατεστημένο να τα βάλει με τα συμφέροντα που το ίδιο εξέθρεψε –, και αλλαγή του πολιτικού προσωπικού – οι Ευρωπαίοι έκαναν τα στραβά μάτια τις κατάλληλες στιγμές, για να το διασώσουν στη χώρα μας. Έτσι έχουμε την πλήρη αποτυχία που βλέπουμε σήμερα».

Επιπλέον, εκτίμησε ότι η πολιτική καθώς και η οικονομική αβεβαιότητα δεν θα επιτρέψουν στις επενδύσεις να πραγματοποιηθούν και προέβλεψε πως μόνο με σύνοδο κορυφής στις 14 Μαΐου θα υπάρξει μία πολιτική λύση που όμως είναι «μπάλωμα» της κατάστασης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, επενδύσεις θα έρθουν όταν μειωθεί το κόστος του χρήματος και φύγουν τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες. Είπε επίσης ότι οι πρώτες επενδύσεις που θα γίνουν, είναι «η επιστροφή των χρημάτων των Ελλήνων από το στρώμα στις τράπεζες».

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version