Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στην Τυνησία

Επίσημη επίσκεψη στην Τύνιδα θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του ομολόγου του, Προέδρου της Συνέλευσης των Εκπροσώπων του Λαού της Τυνησίας, κ. Mohamed Ennaceur.

Ο κ. Βούτσης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής, κ. Κώστα Αθανασίου, θα αναχωρήσει την Πέμπτη 17 Μαρτίου και θα επιστρέψει το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην τυνησιακή πρωτεύουσα ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της χώρας κ. Beji Caied Essebsi, τον Πρωθυπουργό κ. Habib Essid, όπως και με τον ομόλογό του κ. Mohamed Ennaceur. Ο κ. Βούτσης θα έχει επίσης συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου, κ. Hamma Hammami.

Η επίσκεψη του κ. Βούτση στη φίλη μεσογειακή χώρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην Τυνησία από την ανεξαρτησία της, το 1956.

Η ανάπτυξη και εμβάθυνση των παραδοσιακών σχέσεων φιλίας μεταξύ των δύο λαών αποκτά ιδιαίτερη σημασία, στη σημερινή μάλιστα συγκυρία, σε ό,τι αφορά τα μεγάλα και φλέγοντα ζητήματα των χωρών της μεσογειακής λεκάνης αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης της συνεργασίας σε ποικίλους τομείς. Η Τυνησία, λίκνο της Αραβικής Άνοιξης, αποτελεί τη μόνη χώρα που το κίνημα για εκδημοκρατισμό, πολιτικές ελευθερίες και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέδωσε καρπούς στα πεδία του πολιτικού διαλόγου και των δημοκρατικών, κοινοβουλευτικών διαδικασιών, καθιστώντας την Τυνησία παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

Η Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο αναβάθμισης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας των αντιπροσωπευτικών σωμάτων των δύο χωρών, θα συζητήσει τις δυνατότητες απευθείας συνεργασίας με τη Συνέλευση των Εκπροσώπων του Λαού, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών που αφορούν τη λειτουργία του Κοινοβουλίου της Τυνησίας και την οργάνωση του έργου του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, θα συναντηθεί επίσης με πολιτικές προσωπικότητες της Τυνησίας και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, ενώ θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Τύνιδας, όπου θα συνομιλήσει με μέλη της, καθώς και τον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ο κ. Βούτσης θα καταθέσει στεφάνια στο μνημείο των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 18ης Μαρτίου 2015 στο Μουσείο Bardo και στο μνημείο Ελλήνων πεσόντων στην Τυνησία κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version