Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο: Τα φαβορί και ο δεύτερος γύρος

AIGINIONEWS: Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο: Τα φαβορί  και ο δεύτερος γύρος AIGINIONEWS: Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο: Τα φαβορί και ο δεύτερος γύρος

Περισσότεροι από 560 χιλιάδες καλούνται την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 να προσέλθουν στις κάλπες, για να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταξύ 14 υποψηφίων.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους υποψηφίους δεν καταφέρει να λάβει το 50% συν μια ψήφο, τότε στις 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος μεταξύ των δυο υποψηφίων που θα καταλάβουν τις δυο πρώτες θέσεις την πρώτη Κυριακή.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης,

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου,

είναι οι τρεις επικρατέστεροι, εκ των υποψηφίων, για να κερδίσουν τον Προεδρικό θώκο ή να περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Η σειρά που αναφέρονται οι τρεις υποψήφιοι, γίνεται σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Οι τρεις βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από τους υπολοίπους, ωστόσο ακολουθούν με ποσοστό μερικών ποσοστιαίων μονάδων ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αχιλλέας Δημητριάδης, όπως και ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρήστος Χρήστου, που πιθανόν να διαδραματίσουν τον δικό τους ρόλο, ανακοινώνοντας τον υποψήφιο που θα στηρίξουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σε σχέση με τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στις 12 Φεβρουαρίου, μιας και κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να εξασφαλίσει πέραν του 50%, όπως προνοεί η νομοθεσία ώστε να αναδειχθεί πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή, τα πράγματα φαίνεται να ξεκαθαρίζουν.

Βάσει των δημοσκοπήσεων, όποιος και να είναι ανθυποψήφιος του Νίκου Χριστοδουλίδη, δύσκολα μπορεί να καταφέρει συσπείρωση που να ξεπερνά τα ποσοστά του.

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved