Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ποιος είναι ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ που προηγείται;

Ποιος υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ προηγείται;

Ντέρμπι για την κάλπη της ΝΔ στις 20 Δεκεμβρίου δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρίας «e-voice».

Στην πρώτη έρευνα μετά το φιάσκο της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών και των πυρών που αντάλλαξαν υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος, όπως διαβάζουμε στον «Ελεύθερο Τύπο», μικρό προβάδισμα έχει ο Απόστολος Τζιτζικώστας έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου συνολικά μεταξύ των ερωτηθέντων ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 27,1%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 23%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8,8%.

Ωστόσο, η εικόνα διαφοροποιείται όταν η ερώτηση «εάν ψηφίζατε για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές, ποιον από τους τέσσερις υποψηφίους θα ψηφίζατε;» απευθύνεται σε πολίτες που δήλωσαν ότι θα πάνε για να ψηφίσουν. Εκεί, ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με 34% με οριακή διαφορά από τον κ. Μεϊμαράκη ο οποίος συγκεντρώνει 33,1%, ο κ. Μητσοτάκης με 22,2% και ο κ. Γεωργιάδης 9%.



Διαφορετική είναι επίσης η εικόνα όταν το ίδιο ερώτημα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν τη Νέα Δημοκρατία: Σ’ αυτή την «κατηγορία», ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 29,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 25,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,7% και ο Αδωνις Γεωργιάδης 8,4%.

Στην ερώτηση ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαφθορά, προβάδισμα έχει ο κ. Τζιτζικώστας με ποσοστό 23,6%, ακολουθεί ο κ. Μεϊμαράκης με 18,7%, ο κ. Μητσοτάκης με 14,7$ και ο κ. Γεωργιάδης με 7,2%.

Η πλειοψηφία πάντως των ερωτηθέντων (52,8%) απάντησε ότι δε θα συμμετάσχει στις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου της ΝΔ.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version