Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Δεν θέλουμε να πέσουμε ηρωικά, αλλά να νικήσουμε

Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και πρόσκαιρους συμβιβασμούς για να μην γίνει η αριστερά διάττοντας αστέρας, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας 

σε χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους νέους του κόμματος κατά τη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλουμε να πέσουμε ηρωικά αλλά να νικήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Παρά τους αναγκαίους πολιτικούς συμβιβασμούς και παρά τις αναγκαίες υποχωρήσεις μπροστά σε υπέρτερες δυνάμεις, δεν έχουν αλλάξει οι στρατηγικοί μας στόχοι», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις κριτικές που ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται για τους πολιτικούς του χειρισμούς. Γυρίζοντας μάλιστα τα βέλη στους επικριτές του, χαρακτήρισε πολιτικά μύωπες όσους κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι προσχώρησε στο νεοφιλελευθερισμό.

«Όχι μόνο δεν έχουμε υιοθετήσει αυτή την πολιτική και κοινωνική προοπτική, αλλά είμαστε εμείς που πρωταγωνιστούμε στον μεγάλο αγώνα των ευρωπαϊκών κινημάτων και της ευρωπαϊκής αριστεράς για την αλλαγή των συσχετισμών και την αντιστροφή της νεοφιλελεύθερης πορείας της ΕΕ», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος στους νέους του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε «απέναντι στις κενές θεωρητικολογίες του εγχώριου αριστερισμού, εσείς έχετε την αποστολή να οικοδομήσετε μια οργάνωση νεολαίας αριστερή και ριζοσπαστική αλλά και γειωμένη με τις πραγματικές αγωνίες και προσδοκίες της μεγάλης πλειοψηφίας των νέων ανθρώπων». «Η ελληνική αριστερά δεν χρειάζεται σήμερα άλλη μια αυτάρεσκη και αυτάρκη σέχτα. Δεν χρειάζεται μια οργάνωση που απλώς θα αναπαράγει ναρκισσιστικά τον εαυτό της», τόνισε επίσης.

«Η αριστερά, όλοι εμείς,  είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι, έχουμε δηλαδή χρέος πολιτικό,  να δίνουμε χώρο και να δημιουργούμε προϋποθέσεις ώστε οι πρακτικές που προωθούν το δικό μας στρατηγικό σχέδιο, το σχέδιο της κοινωνικής χειραφέτησης, να κερδίζουν έδαφος», υπογράμμισε.

«Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας», επανέλαβε πολλές φορές ο πρωθυπουργός.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved