Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

2 Χρυσά βραβεία Taste Olymp Awards 2017 για τα αποστάγματα Τυρνάβου

Το εκλεκτό προϊόν παλαιωμένο Τσίπουρο Κατσάρος κατέκτησε το Χρυσό βραβείο ανώτερης γεύσης και επίσης, το Ούζο Κατσάρος κατέκτησε το Χρυσό βραβείο ανώτερης γεύσης στον εξαιρετικά απαιτητικό διαγωνισμό Taste Olymp Awards.

Η Κατσάρος αποστάγματα κρατά στις πλάτες της μια βαριά ιστορία 160 ετών. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση 4 γενεών που εδρεύει στον Τύρναβο. Είναι το  παλιότερο αποστακτήριο ούζου της Ελλάδας και του κόσμου ολόκληρου, αφού εκεί γεννήθηκε το Ούζο. www.OlympAwards.com

Το παλαιωμένο Τσίπουρο Κατσάρος έχει γεύση από τραγανά δαμάσκηνα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και επίγευση φρέσκιας βανίλιας. Για 3 χρόνια ξεκουράστηκε και ισορρόπησε το χαρακτήρα του, πήρε χρώμα ζωηρού κεχριμπαριού και τώρα έχει μαζί του αρώματα σοκολάτας και λευκών λουλουδιών. Γεύεσαι το Ούζο Κατσάρος και σε γεμίζει με μια ευχάριστη ευφορία, πηγή που αναβλύζει μεθυστικά αρώματα.

 

Το Βραβείο είναι ένα αξιόπιστο δείγμα ανωτερότητας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές των εξαγωγών. Οι Chefs και οι Sommeliers είναι διαμορφωτές γνώμης. Η έγκρισή τους ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ στις συναλλαγές με διανομείς, προμηθευτές και λιανικούς πωλητές. Η επικοινωνία της πιστοποιημένης ανώτερης γεύσης έχει αποδεδειγμένα θετική επίδραση στις πωλήσεις. Κερδίζοντας το βραβείο για τα δικά σας προϊόντα μεγιστοποιείτε τις marketing δράσεις σε όλον τον πλανήτη. Κάθε κριτής πραγματοποιεί μια οργανοληπτική ανάλυση του δείγματος και καταγράφει μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσωπεύει τη γενική αίσθηση απόλαυσης (που βαρύνει περισσότερο στον τελικό βαθμό) καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα. https://www.facebook.com/OlympAwardsGR

Η αξιολόγηση λαμβάνει χώρα με κριτήριο τις ξεχωριστές ιδιότητες κάθε δοκιμαζόμενου είδους και δεν συναγωνίζονται μεταξύ τους.

 

Βραβεία τροφίμων και ποτών Taste Olymp Awards και Design Olymp Awards:

 

ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ Ολυμπιακό βραβείο γεύσης και συσκευασίας, τα προϊόντα με 95% και παραπάνω συνολικών βαθμών.

ΧΡΥΣΟ Ολυμπιακό βραβείο γεύσης και συσκευασίας, τα προϊόντα με βαθμούς μεταξύ 86% και 95%.

ΑΡΓΥΡΟ Ολυμπιακό βραβείο γεύσης και συσκευασίας, τα προϊόντα με βαθμούς μεταξύ 76% και 85%.

ΧΑΛΚΙΝΟ Ολυμπιακό βραβείο γεύσης και συσκευασίας, τα προϊόντα με βαθμούς μεταξύ 65% και 75%.

 

Το 1856, ο ιδρυτής Νικόλαος Κατσάρος έχοντας αποκτήσει ένα καζάνι από συγγενείς άρχισε να ξεκλειδώνει τα μυστικά της απόσταξης με τρόπο πρωτοποριακό για την εποχή, καταλήγοντας στο σημερινό «εθνικό ποτό» της χώρας μας γνωστό σε όλους ως Ούζο Τύρναβου. Ήταν ο εφευρέτης που δημιούργησε το υπέροχο απόσταγμα ούζου (Θεσσαλικά Χρονικά 1935). Αξιοσημείωτο είναι το βραβείο που κατέκτησε η οικογένεια αδελφών Κατσάρου το 1889 κατά την Δ΄ Ολυμπιάδα, ενώ ακολούθησαν και πολλά άλλα από το 1905 μέχρι και το 1932, όπου κατέκτησε το Μεγάλο Χρυσό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Η πρωτότυπη συνταγή που δημιούργησε το Ούζο Κατσάρος κρατήθηκε σαν ένα μυστικό οικογενειακό κειμήλιο. Με 14 βότανα και σπόρους, με το κρυστάλλινο νερό του Ολύμπου και το καλά κρυμμένο μυστικό, δημιουργείτε ακόμη και σήμερα το υψηλής ποιότητας Ούζο. Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας σήμερα στον Τύρναβο Θεσσαλίας είναι εξοπλισμένες με χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, δεξαμενές inox τελευταίας τεχνολογίας και μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή εμφιάλωσης, γραμμή παραγωγής που είναι σε θέση να παράγει 2000 φιάλες ανά ώρα, προσφέροντας στον κόσμο αποστάγματα υψηλής ποιότητας. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι οι πρώτες εξαγωγές του αποσταγματοποιείου (περίπου το 1930 στις αρχές του 20ου αιώνα) ήταν στην Μασσαλία της Γαλλίας, στην Αίγυπτο καθώς και στην Αμερική.

 

Πιο πρόσφατα συμμετέχοντας σε πολλές διεθνείς εκθέσεις, τα εκλεκτά αποστάγματα συνεχίζουν να αποσπούν μετάλλια και διακρίσεις ποιότητας, όπως στις Concurs Mondial στις Βρυξέλλες, ISW στην Γερμανία, International Wine & Spirits competition στο Χονγκ-Κονγκ κ.α. Η συνεχής παρουσία, τα τελευταία 20 χρόνια, σε εκθέσεις όπως στη Διεθνή Τροφίμων Ποτών στην Αθήνα από το 1999, στη Detrop στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η Foodexpo στην Αθήνα έχουν δημιουργήσει ευοίωνες προοπτικές στην προώθηση και αναγνώριση των ποιοτικών αποσταγμάτων.

Οι δυναμικές συμμετοχές σε Διεθνώς αναγνωρισμένες εκθέσεις όπως η Fine food στην Αυστραλία, η SIAL στο Παρίσι, η Anuga & Prowein στη Γερμανία, Prowein China και άλλες έχουν ενδυναμώσει τη θέση της εταιρείας στην διεθνή αγορά. Τα προϊόντα σήμερα είναι Ούζο, Τσίπουρο, Λικέρ και αλκοολούχο ποτό τύπου Brandy. Ενώ εκλεκτότερο, ευγενέστερο, η «ναυαρχίδα» των αποσταγμάτων είναι το Παλαιωμένο Τσίπουρο Οικογενείας Κατσάρου.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version