Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Ελληνοαμερικανός γεωλόγος αποκαλύπτει: "Η Ελλάδα είναι γεμάτη πετρέλαιο"

Συνέντευξη - "ποταμός" του Μάικλ Τζόνσον Γιαννακόπουλος σε περιοδικό της ομογένειας. Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Δημήτρη Ρομποτή και το Neo Magazine έδωσε ο ελληνοαμερικάνος "γκουρού" του πετρελαίου.

Ο 90χρονος πλέον γεωλόγος, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τον εντοπισμό πετρελαίου σε διάφορες άλλες περιοχές των ΗΠΑ, υποστήριξε πως από το 1990 η χώρα μας θα μπορούσε να είχε ήδη μεγάλη παραγωγή πετρελαίου, ωστόσο, η γνωστή σε όλους γραφειορκατία σε συνδυασμό με φαινόμενα διαφθοράς και συναλλαγής (μίζας), δεν έχουν επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. 

Μάλιστα, ο  κ. Τζόνσον (Γιαννακόπουλος) είπε ότι για το πετρέλαιο στο Ιόνιο υπάρχουν μαρτυρίες μέχρι και στον …Ηρόδοτο ενώ ο ίδιος τη δεκαετία του ’90 προσπάθησε για πέντε χρόνια να λάβει άδεια εξόρυξης πετρελαίου στην Ηπειρο. Ωστόσο, κα΄τι τέτοιο δεν κατέστει δυνατό διότι, όωπς επισήμανε,  δεν μπόρεσε να βρει άκρη με τις μίζες (ο ίδιος χρησιμοποιεί τον όρο «φάκελλο») που του ζητούσαν.

Έτσι, έφυγε απογοητευμένος και…ερωτηθείς αν θα ξαναπήγαινε, δήλωσε κατηγορηματικά πως προτιμά την ησυχία του στη Φλώριντα.

Ολόκληρη η συνέντευξή του Ε Δ Ω. 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version