Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Μια νέα Ενορία στην Κατερίνη - Σάββατο 18 Μαΐου 2019 θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού

Το Σάββατο 18 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί  η θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού, επ’ ονόματι του Αγίου Μελετίου, Επισκόπου Κίτρους, ο οποίος εορτάζει την ημέρα αυτή.

Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνεται ότι μία νέα Ενορία λειτουργεί στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης. Προσωρινά οι ιερές ακολουθίες τελούνται ήδη σε αίθουσα του  11ου Δημοτικού Σχολείου.

Όμως, έφθασε η ώρα να λάβει «σάρκα και οστά» η πολυχρόνια επιθυμία των κατοίκων της περιοχής, δηλαδή να πραγματοποιηθεί η θεμελίωση ενός νέου Ιερού Ναού. Το σημαντικότατο αυτό εκκλησιαστικό γεγονός θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα.

Προτιμήθηκε η ημερομηνία αυτή, δηλαδή18 Μαΐου, διότι η τοπική  Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος  Μελετίου, Επισκόπου Κίτρους στο όνομα του οποίου θα τιμάται ο Νέος Ιερός Ναός, που θα θεμελιώσουμε την ίδια ημέρα.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά της Τοπικής  Εκκλησίας για τη θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού, που θα ανεγερθεί με τη συνδρομή και συμπαράσταση όλων των δημοτών, γεγονός που υπογραμμίζει την αγάπη σας προς την Εκκλησία και τα έργα Της. Άλλο ένα θυσιαστήριο, με τη Χάρη του Θεού, θα ανεγερθεί, για να αποτελέσει πνευματικό καταφύγιο.

Η Ιερά Μητρόπολη προσκαλεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα της πόλεως,  το Σάββατο 18 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα στη θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού, επ’ ονόματι του Αγίου Μελετίου, Επισκόπου Κίτρους, ο οποίος εορτάζει την ημέρα αυτή.

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version