Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία για το «γονέας 1» και «γονέας 2»

Η κίνηση του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της παράταξης του έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.Η αλλαγή των οικογενειακών στοιχείων των παιδιών, με στόχο να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό ρατσισμό απέναντι στους ομοφυλοφίλους, προτείνοντας «όνομα πατρός» και «όνομα μητρός» να αναγράφεται «Γονέας 1» και «Γονέας 2».

Ο Μακρόν με αυτή την τροπολογία αποσκοπεί στο να μπει ένα τέλος στις διακρίσεις που βασίζονται στις ερωτικές και σεξουαλικές επιλογές των ανθρώπων που έχουν νομική υπόσταση, είτε με πολιτικό γάμο είτε με σύμφωνο συμβίωσης. 

Η σχετική τροπολογία έχει ήδη συζητηθεί στη Βουλή και αναμένεται να τεθεί στη Γερουσία, ενώ οι συντηρητικοί βουλευτές επέκριναν αυτή τη ρύθμιση, επισημαίνοντας ότι η πλειονότητα των οικογενειών ακολουθεί τα παραδοσιακά πρότυπα. Παράλληλα, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι το νέο αυτό νομικό πλαίσιο θα διαλύσει τις βασικές έννοιες της οικογένειας. 

«Αν και θέλουμε να καλωσορίσουμε το γεγονός, γιατί μας επιτρέπει ισότιμη συμμετοχή στα σχετικά έγγραφα, κάτι που δεν ίσχυε πριν από αυτό, ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε πως ένας τέτοιος διαχωρισμός θα προκαλέσει ανταγωνισμό ανάμεσα στους δύο γονείς, για το ποιος είναι ο νούμερο 1 και ποιος ο νούμερο 2», σχολίασε ο πρόεδρος των ομόφυλων γονέων. 

Η βουλευτής του κόμματος του Μακρόν, Βαλερί Πετί, στο πλαίσιο συζήτησης της τροπολογίας στη Βουλή, εξήγησε ότι «είναι αναχρονιστική η διάκριση της οικογένειας με βάση το φύλο των γονέων τους».

πηγή: ant1news.gr

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version