Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΠΑΟ: «Καλό ταξίδι Ανδρέα Μπόμη»

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αποχαιρετάει τον μεγάλο Ανδρέα Μπόμη, που «έφυγε» από τη ζωή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος θρηνεί την απώλεια του δημοσιογράφου, συγγραφέα και εκδότη Ανδρέα Μπόμη που προσέφερε τα μέγιστα στον κλάδο του και παράλληλα ανέδειξε τον Σύλλογο και τους πρωταγωνιστές του, αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον χώρου του ελληνικού αθλητισμού.

Γεννήθηκε το 1938 στην Καστέλλα και σε ηλικία μόλις 20 ετών έγινε συντάκτης ύλης στο περιοδικό «Αυτοδιοίκηση» του οποίου συνεκδότης ήταν ο πατέρας του Παναγιώτης.

Εργάσθηκε κατά σειρά στις εφημερίδες Ακρόπολις (1959), Απογευματινή (1960-1984, από το 1975 ως αρχισυντάκτης), Ελεύθερος Τύπος (1983 ως διευθυντής έκδοσης) και Έθνος (1984-2000, σαν εκδ. σύμβουλος, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης).

Επίσης, από το 1990 έως το 2000 συνεργάσθηκε με το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη ενώ υπήρξε ο εμπνευστής της εφημερίδας «Η Πράσινη» το 2007.

Ήταν συνεργάτης του περιοδικού «Πρώτο», διετέλεσε αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και γενικός διευθυντής στις «Εικόνες» ενώ ήταν ο εμπνευστής του ένθετου αθλητικού έντυπου Εθνοσπόρ.

Ακόμα ήταν υπεύθυνος της τηλεοπτικής εκπομπής «Αθλόραμα» και σχολιαστής της εκπομπής «Κόσμος των σπορ».

Κυκλοφόρησε 11 αθλητικά βιβλία ορισμένα από τα οποία ήταν τα εξής: Ετήσια Αλμανάκ ελληνικού και ξένου ποδοσφαίρου (1980-83), Επίτομη έκδοση για το Παγκόσμιο Κύπελλο (1990), Τρίτομο Αλμανάκ του ποδοσφαίρου (1991), «Γκολ 2000, ένας αιώνας ποδόσφαιρο» (1999)και «Αυτή είναι η ιστορία της Εθνικής Ελλάδας και πως φθάσαμε στην Αφρική» (2009)

Το 2017, τιμήθηκε στα 33α Δημοσιογραφικά Βραβεία του Ιδρύματος Μπότση για το ήθος του στην ελληνική δημοσιογραφία, ως ένας εκ των κορυφαίων αθλητικών συντακτών. Το 2018, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ τίμησε τον Ανδρέα Μπόμη, μαζί με άλλους 15 βετεράνους του αθλητικού ρεπορτάζ.

Θερμά συλλυπητήρια στον Γενικό Γραμματέα του Παναθηναϊκού Α.Ο. Παναγιώτη Μπόμη, στην οικογένεια του και τους οικείους τους για τη μεγάλη απώλεια.

Η επιμνημόσυνος δέηση θα γίνει την Δευτέρα στις 15:00 στη Ζωοδόχο Πηγή Μελισσίων και η κηδεία στη συνέχεια στο νεκροταφείο των Μελισσίων».

Πηγή:Leoforos.gr 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version