Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

54η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια: «Ξεφεύγοντας απ’ το Χείλος του Γκρεμού;»

Διεθνείς ισορροπίες αμφισβητούνται, περιφερειακές συρράξεις εντείνονται. Η Διεθνής Διάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, επιχειρεί να σκιαγραφήσει τα μέλλοντα και να υποδείξει λύσεις.

Μόναχο. Ξενοδοχείο Bayerische Hof. Περίπου 100 δωμάτια για διμερείς και πολυμελείς συναντήσεις, 4.000 μερίδες φαγητού, 2.500 μπουκάλια κρασί, 2.000 μπουκάλια μπύρα, 25.000 μπουκάλια αναψυκτικά και 16.000 κούπες καφέ.

H 54η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια  θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18 Φεβρουαριου 2018

Όπως και παλαιότερα, έτσι και φέτος η έκθεση προετοιμάζει το έδαφος για χρήσιμες και εμπεριστατωμένες συζητήσεις στη Διάσκεψη του Μονάχου.

Συμμετέχει η διεθνής ελίτ της πολιτικής ασφαλείας και 21 αρχηγοί κρατών, 500 εκπρόσωποι κυβερνήσεων και 300 παρατηρητές και ειδικοί σε ζητήματα ασφαλείας, με 120 ομιλητές, και 2.000 περίπου διμερείς συναντήσεις .

Ο αριθμός των αστυνομικών στις 4.000, εξαιρετικά μικρός σε σύγκριση με τις 31.000 που είχαν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου των G20 στο Αμβούργο.

Κεντρικό θέμα θα αποτελέσει η ανασφάλεια που επικρατεί, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένες να επιτελέσουν το ρόλο τους ως ηγετική δύναμη και εγγυητή της διεθνούς τάξης.

Όλα αυτά σημαίνουν για τους Ευρωπαίους ότι πρέπει να προνοήσουν οι ίδιοι για την ασφάλειά τους, σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι έκαναν μέχρι σήμερα.

Στην έκθεση για θέματα ασφαλείας δεν λείπουν και οι αναφορές σε άλλα μείζονα ζητήματα που μπορούν να εξελιχθούν σε απειλή για τη διεθνή ασφάλεια, όπως η μετανάστευση και η ελλιπής προστασία του κλίματος.

Η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 1963.

Ιδρυτικοί της πατέρες υπήρξαν ο γερμανός εκδότης Έβαλντ φον Κλάιστ, μέλος της αντίστασης κατά του Αδόλφου Χίτλερ και ο φυσικός Έντβαρντ Τέλερ.

Η Διάσκεψη παρουσιάζεται ως ανεξάρτητη, παρόλα αυτά το “Ίδρυμα για τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια” που τη διοργανώνει λαμβάνει κρατικές επιχορηγήσεις.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version