Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήμος Κατερίνης: Δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού για όλες τις ηλικίες-Σύγχρονος εκπαιδευτικός χώρος ανοικτής πρόσβασης

Δημιουργική απασχόληση, βιβλίο, σινεμά, ενημερωτικές ημερίδες και εκπαιδευτικές επισκέψεις, σεμινάρια φωτογραφίας και πληροφορικής, εργαστήριο πειραμάτων σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. (τμήμα χημικών) κ.α. 

συνιστούν το ευρύ θεματικό φάσμα δράσεων για παιδιά και ενήλικες, το οποίο υλοποιείται από τον Οκτωβρίου 2017 και θα διαρκέσει έως τον προσεχή Απρίλιο, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου των δράσεων με ιδιαίτερα ικανοποιητική προσέλευση πολιτών, έγινε Ημερίδα Ενημέρωσης με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες», από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, στην οποία δόθηκαν πληροφορίες και απλές οδηγίες, ενώ απαντήθηκαν ερωτήματα, προκειμένου οι βασικές αρχές πρώτων βοηθειών, να γίνουν απολύτως κατανοητές από τους συμμετέχοντες.

Επιπλέον, φιλοξενήθηκαν, σεμινάρια Η/Υ για αρχάριους από το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Κατερίνης (για ηλικίες 50+), εργαστήριο χριστουγεννιάτικων κατασκευών για παιδιά κ.α.

Τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη σε όλους τους συντελεστές, εθελοντές και συμμετέχοντες μεταφέρει σε δήλωσή της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου, η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Ευχαριστούμε για τη μεγάλη ανταπόκριση στις δράσεις μας. Στον απόηχο μίας σημαντικής πολιτιστικής περιόδου κατά το 2017, στόχος μας είναι να συνεχιστεί και να επεκταθεί το 2018, η προσέγγιση των πολιτών όλων των ηλικιών, μέσα από την αδιάλειπτη, δημιουργική λειτουργία της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης».

Αναλυτικά, το πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού, για την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2018 διαμορφώνεται ως εξής:
Για τα παιδιά:
* Προβολή παιδικής ταινίας κάθε Παρασκευή στις 6:00 μ.μ.
* Όλος ο κόσμος ένα πείραμα: εργαστήριο πειραμάτων σε συνεργασία με ΑΠΘ τμήμα χημικών

*Εργαστήριο Πασχαλιάτικων κατασκευών

*Αναγνώσεις και παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων

Για τους ενήλικες:
* Ημερίδα για τη διατροφή
"Οικολογικά καλλυντικά": εργαστήριο από το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου

* Σεμινάριο Φωτογραφίας

Για όλους:
*Επίσκεψη στους Μακεδονικούς τάφους Κορινού: Ενημέρωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 25 άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, στο τηλέφωνο 2351350919,  κατά τις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version