Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΕΑΚΠ: ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο οργανώνει συλλαλητήρια στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας, την Πέμπτη 9 του Νοέμβρη.

Η Ε.Α.Κ.Π.   ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ καλεί όλους τους πυροσβέστες μόνιμους, 5ετείς και συμβασιούχους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Διαμαρτυρόμαστε και διαδηλώνουμε με όλους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους, τη νεολαία. Παίρνουμε και εμείς «τα δικά μας μέτρα», για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, την ικανοποίηση των αναγκών μας και μια καλύτερη ζωή όπως τη δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» που επικαλείται και η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., μπροστά στην 3η «αξιολόγηση» από τα κλιμάκια της Ευρωζώνης, του Δ.Ν.Τ. και ενόψει του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, σημαίνει:

Νέα μέτρα σε βάρος όλων των εργαζόμενων και του λαού.

Νέα μέτρα και για εμάς τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, τους λιμενικούς τους στρατιωτικούς. Απανωτές μειώσεις στον μισθό και το εισόδημά μας.

Συνεχή κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Διατήρηση και διεύρυνση όλων των αντιλαϊκών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μια «πρώτη δόση» για εμάς τους πυροσβέστες και τους συναδέλφους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, έρχεται άμεσα με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και τις νέες μισθοδοτικές καταστάσεις που θα εκδοθούν. Αρχικά θα υπάρξει μείωση του μισθού από τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και υπολογισμός του ποσού της προσωπικής διαφοράς που θα απειλείτε συνεχώς με μειώσεις ή και κατάργηση.

Στη συνέχεια ακολουθούν, η αύξηση της φορολογίας, οι νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, η μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες και τα χρέη στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ανακόψει τους αγώνες του λαού, που προκαλούνται από την πολιτική που εφαρμόζει εναντίον του.

Βάζει νέα εμπόδια στο συνδικαλιστικό κίνημα, στη συλλογική πάλη και στην οργάνωση των αγώνων μας.

Πέραν αυτών, μας υποχρεώνουν όλους τους εργαζόμενους και το λαό σε νέες σκληρές θυσίες, για να εκπληρώνονται οι «υποχρεώσεις» της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες, όχι για τη διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά για τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε βάρος των λαών.

Η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια Η.Π.Α. - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Για τον εκσυγχρονισμό των F-16, θα δαπανηθούν 2,4 δισ. ευρώ, για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Η διάθεση του 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και οι νέες συμφωνίες δισεκατομμυρίων ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, προστίθενται πάνω στα 4 δισ. ευρώ που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και αποστολές.

Την ίδια στιγμή που κόβονται μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, κονδύλια σε σχολεία και νοσοκομεία.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Ως πυροσβέστες βιώσαμε για ακόμα μια φορά:

Την πλήρη απαξίωση και από αυτήn την κυβέρνηση, με την κάθετη αντίθεσή της να αναγνωρίσει και να εντάξει το επάγγελμά μας στα Βαρέα – Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά.

Να συνεχίζεται ακάθεκτα και αυτή την αντιπυρική περίοδο το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων με τη συνεχή υποβάθμιση της πυρασφάλειας της χώρας, την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας μας, την καταστρατήγηση ωραρίου με τις ανεξέλεγκτες - καταχρηστικές επιφυλακές, την απλήρωτη υπερεργασία μας (υπερωρίες, σύνολο νυχτερινών, Κυριακών, Αργιών) σε αντίθεση με ότι ισχύει σε όλο σχεδόν το δημόσιο τομέα.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ

Γι’  αυτόν το λόγο απαντάμε δυναμικά με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. στις 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις.

Αντιστεκόμαστε στις αντιλαϊκές πολιτικές και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας μαζί με το λαό κλιμακώνοντας τον αγώνα μας.

Λέμε όχι στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών.  Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Δίνουμε τη δική μας απάντηση και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πυροσβεστών (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) και των πρωτοβάθμιων σωματείων, που αρνούνται να οργανώσουν τον αγώνα μας, για να διεκδικήσουμε αγωνιστικά και μαχητικά αυτά που δικαιούμαστε από τη δουλειά μας. 

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version