Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Επετειακή εκδήλωση για τον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους στην Αστική Σχολή Κατερίνης

Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι και ο Μακεδονικός Αγώνας ήταν το θέμα της επετειακής εκδήλωσης που διοργάνωσαν, από κοινού, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» και το «Δίκτυο Προβληματισμού και Δράσης για την Πιερία μας», το απόγεμα του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου 2017, στην Αστική Σχολή Κατερίνης.

  Ομιλητές ήταν οι κύριοι  Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, Δικηγόρος, Δημοσιογράφος,  Βουλευτής Θεσσαλονίκης και Μιχάλης Φαργκάνης, Εκπαιδευτικός & Διδάκτωρ Εκκλησιαστικής Ιστορίας Α.Π.Θ. Δύο αξιόλογες προσωπικότητες, βαθύτατα γνώστες των δύο σημαντικών -  για τον ελληνισμό - πολεμικών συρράξεων, που ένωσαν τη Μακεδονία με τον εθνικό κορμό, στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Ο Πρόεδρος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών κ. Θανάσης Καραθανάσης, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, για οικογενειακούς λόγους. Την εκδήλωση συντόνισε ο Δικηγόρος και Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης κ. Θανάσης Λιακόπουλος, ενώ   χαιρετισμό   απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» κ. Άρης Κασιμίδης.

 Να σημειωθεί ότι η ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης φωτογραφίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Παναγία Σουμελά» και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης το τριήμερο 14,15 και 16 Οκτωβρίου, ενταγμένη στις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό.

Το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάστηκε στην έκθεση διατέθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά» από τον αείμνηστο κατερινιώτη Ευτύχιο Τσακπουνίδη, παθιασμένο συλλέκτη εκατοντάδων παλαιότυπων και χειρόγραφων βιβλίων και άλλων πολύτιμων και ιστορικών τεκμηρίων, με σκοπό να εκτεθεί στο χώρο της Αστικής Σχολής Κατερίνης.

 Τέλος, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, οι πρώην Βουλευτές Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Αντώνης Καρπούζας και Θόδωρος Μήτρας, ο τέως Νομάρχης Πιερίας  Γιώργος Παπαστεργίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνης Θόδωρος Παυλίδης και Γιώργος Κυριακίδης,  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης Χαράλαμπος Μπρουσκέλης και άλλοι.  

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version