Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Σε ποια χώρα υπάρχει περισσότερη ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα;

Aνακοινώθηκε η λίστα με 100 χώρες και το βαθμό ισότητας που υπάρχει σε αυτές για το 2016. Σύμφωνα με την Gap Report Παγκόσμιας Ισότητας 2016, 

οι κορυφαίες τέσσερις χώρες με την «περισσότερη» ισότητα των φύλων εξακολουθούν να είναι Σκανδιναβικές: η Ισλανδία, η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία.

Η συγκεκριμένη αναφορά είναι μια ετήσια διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης που μετρά την πρόοδο προς την κατεύθυνση της ισοτιμίας μεταξύ ανδρών και γυναικών σε 4 τομείς: το μορφωτικό επίπεδο, την υγεία και την επιβίωση, την οικονομική δυνατότητα και την πολιτική χειραφέτηση.

Αυτό είναι το top 20:

Ισλανδία

Φινλανδία

Νορβηγία

Σουηδία

Ρουάντα

Ιρλανδία

Φιλιππίνες

Σλοβενία

Νέα Ζηλανδία

Νικαράουα

Ελβετία

Μπουρουντί

Γερμανία

Ναμίμπια

Νότια Αφρική

Ολλανδία

Γαλλία

Λετονία

Δανία

Ηνωμένο Βασίλειο

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο Νο 45, χάνοντας 17 θέσεις από πέρυσι, η Ρωσία στο Νο 75, η Βραζιλία στο 79, η Ινδίας στο 87 και θα ξεπεράσει η Κίνα στο νούμερο 99. Αν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις, οι γυναίκες δεν θα φτάσουν την παγκόσμια ισοτιμία με τους άνδρες για 170 χρόνια. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει πει ότι ο κόσμος δεν θα εξαλείψει το χάσμα μεταξύ των φύλων μέχρι το 2186.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη θέση νούμερο 92! Δεν τη λες και πολύ καλή.ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

 

Πηγή: ceoworld.biz

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version