Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Πολιούχο της Κατερίνης

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Νύμφης του Χριστού Αικατερίνης, Πολιούχου Κατερίνης, τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), συλλειτουργούντωντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Λουγκάνσκ κ. Μητροφάνους (Πατριαρχείο Μόσχας-Ουκρανία), Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και Μεσαορίας κ. Γρηγορίου (Εκκλησία Κύπρου), καθώς και του οικείου Αρχιερέως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Κατά τη Θεία Λειτουργία προσήλθε πλήθος κόσμου από την Κατερίνη αλλά και την Πιερία.

Παρευρέθηκαν οι Αρχές του Τόπου με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.

Να σημειωθεί ότι εφέτος, στον εορτασμό της Πολιούχου Κατερίνης, συμμετείχε Ουκρανική Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Alexander Voronin.

Ακολούθησε η καθιερωμένη Λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης. Σύμφωνα με την παράδοση, μπροστά στο Δημαρχείο της πόλεως τελέστηκε αρτοκλασία.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τόσο τους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στον φετινό εορτασμό της Πολιούχου και ευχήθηκε στον κόσμο της Κατερίνης η Πολιούχος να σκέπει και να πρεσβεύει στον Κύριο για την πόλη της.

 

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version