Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Δήμος Κατερίνης: Παιχνίδι γνώσεων στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού

Για την ποικιλία στην προσέγγιση των θεμάτων αλλά και για το βιωματικό τους χαρακτήρα διακρίνονται οι δράσεις, που με την συμμετοχή πλήθους παιδιών υλοποιούνται καθημερινά στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα. 

Όπως είναι γνωστό, οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλοκαιρινή Εκστρατεία (15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου), για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016».

Στον Κορινό, «Η εικόνα ενός πρωταγωνιστή» πλημμύρισε τη φαντασία των παιδιών με ήρωες από παιδικές ταινίες. Αφού μίλησαν για τον κινηματογράφο, το ρόλο που έχει ο πρωταγωνιστής, χωρίστηκαν σε ομάδες και επέλεξαν την αγαπημένη τους ταινία. «Δημιούργησαν» τον πρωταγωνιστή και ορισμένα στιγμιότυπα από την ταινία. Τέλος, χρησιμοποίησαν τον προτζέκτορα, για να συγκρίνουν το έργο τους με αυτό της ταινίας!!!

«Τα παιδιά καλούνται καθημερινά να ανακαλύψουν μέσα από δραστηριότητες, εργαστήρια και εκδηλώσεις τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μία βιβλιοθήκη και γίνονται πρωταγωνιστές σε παιχνίδια παρατηρητικότητας και φαντασίας» επισημαίνει η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού,  Φωτεινή Καρασερίδου.

Στην Κατερίνη, μέσα από την ανάγνωση των βιβλίων "Ο ζωγράφος που ζωγράφισε ένα γαλάζιο άλογο", "Όμορφη πορτοκαλιά μου", "Το κοιμισμένο φεγγάρι" τα παιδιά έγιναν ζωγράφοι και δημιούργησαν το δικό τους πίνακα που απεικόνιζε ένα μεγάλο μονόχρωμο ζώο, το οποίο στο τέλος το… πιτσίλισαν με πορτοκαλί τέμπερα!

Επιπλέον, οδηγήθηκαν σε φανταστικούς τόπους με όχημα τα βιβλία "Μεγάπολις" και "Το νησί του παππού". Αναρωτήθηκαν τι θα γινόταν αν ζούσαμε σε έναν φανταστικό τόπο, ενώ μέσα από  την τεχνική της αφήγησης μίλησαν για τους δικούς τους φανταστικούς τόπους, τους οποίους αποτύπωσαν στο χαρτί προσθέτοντας λάμψη, προκειμένου να τους προδώσουν μαγικές ιδιότητες!

Παράλληλα, μέσα από το εργαστήριο - παιχνίδι μνήμης πληροφορήθηκαν για σπουδαίες εφευρέσεις και τους εφευρέτες τους, για τα ζώα της μυθολογίας και το μέρος που ζούσαν. Τέλος, αφού υλοποίησαν τις δικές τους εφευρέσεις, τις οποίες συνέθεσαν με απλά υλικά έδωσαν  έναν πρωτότυπο τίτλο!

«Προσπαθούμε σε συνεργασία με τους εθελοντές μας, να κάνουμε τα παιδιά να αισθανθούν ευχάριστα επενδύοντας στη δημιουργικότητα, στο κέφι, στα χρώματα και στην πολλή, πάρα πολλή φαντασία» υπογραμμίζει σε δήλωσή της, η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης,  Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου.

Όπως είναι γνωστό, καθώς ολοκληρώνονται οι αποστολές, παιδιά από βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα επικοινωνούν τις περιπέτειες τους στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #ΚΕ2016gr και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα network.nlg.gr. Φέτος στην Κατερίνη, στον Κορινό, καθώς και στις Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας όλα έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να εξερευνηθούν. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 υλοποιείται με τη συμμετοχή και τη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε 125 ελληνικές πόλεις. Αποκλειστικός δωρητής της διοργάνωσης είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα εργαστήρια με τους μικρούς εξερευνητές συνεχίζονται…..

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version