Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΚΑΒΑΛΑ :ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

Από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Lucy, με φόντο το Αιγαίο, το ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας (FIM-Europe) με τη συμμετοχή των σημαντικότερων προσωπικοτήτων του παγκόσμιου μοτοσυκλετιστικού γίγνεσθαι.

Εκπρόσωποι και τα προεδρεία 47 Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών απ΄ όλη τη Γηραιά Ήπειρο για τέσσερις μέρες θα συνεδριάζουν στις επιτροπές Οδικής Ασφάλειας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού, Νομολογίας, Αγώνων, Ιατρικής, Κλασσικής Μοτοσυκλέτας, Μάρκετινγκ, Δημοσίων Σχέσεων ενώ η Γενική Συνέλευση που θα ακολουθήσει, θα μεταδίδεται απ’ ευθείας σε live-streaming στο κανάλι της FIM.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το διεθνούς εμβέλειας event πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από πρόταση της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΜΟΤΟΕ), που είχε κατατεθεί από τον πρόεδρό της, Στέλιο Κορέλη και τον έφορο τουρισμού, Παναγιώτη Καλαϊτζή, στην περυσινή διοργάνωση, που πραγματοποιήθηκε στη Βαλέτα της Μάλτας.

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας, Vito Ippolito, o αναπληρωτής πρόεδρος, Nasser Khalifa Al Atya, ο πρόεδρος της FIM-Europe Δρ.Wolfgang Srb, ο αντιπρόεδρος της FIM-Europe, Silvio Manicardi, και ο αντιπρόεδρος της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής & Πρόεδρος της Μεσογειακής Ένωσης, Jean-Pierre Mougin.

Προσκεκλημένοι για να απευθύνουν χαιρετισμό στις εργασίες του συνεδρίου είναι η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία αναμένεται να μιλήσει και για την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, και η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Μετά την εναρκτήρια εκδήλωση, επιτροπές εργασίας θα εξετάσουν μεταξύ άλλων:

– το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Motorcycle Friendly Hotel για ξενοδοχεία φιλικά προς τους μοτοσυκλετιστές,

– προτάσεις για μια νέα καμπάνια για την οδική ασφάλεια, την προώθηση της υπεύθυνης οδήγησης και τα δικαιώματα των μοτοσυκλετιστών σε συνεργασία με τη FEMA,

– την εκπαίδευση οδηγών touring-assistant για οργανωμένα γκρουπ μοτοσυκλετιστών που θα ξεκινήσει από την Ισπανία (ήδη έχουν πιστοποιηθεί οι πρώτοι πέντε εκπαιδευτές, μεταξύ αυτών και ο Έφορος Τουρισμού της ΜΟΤΟΕ) και

– την πραγματοποίηση του σχεδίου περιήγησης Eclipse 2017 στις Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή την ολική έκλειψη του ηλίου την ερχόμενη χρονιά,

– την αύξηση του ελέγχου των κανονισμών σε αγώνες παίρνοντας υπόψη την αναγκαιότητα περαιτέρω προστασίας του περιβάλλοντος.

 Στη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί και η Γενική Συνέλευση της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας που απαρτίζεται από όλες τις περί τη Μεσόγειο ευρωπαϊκές, ασιατικές και αφρικανικές ομοσπονδίες.

 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακόμη αναμένεται από καθηγητή του Πανεπιστημίου της Ρώμης ΙΙΙ για πρώτη φορά παγκοσμίως η παρουσίαση του προγράμματος Window on a Future Technology: from Science Fiction to the Reality, ενώ στην Γενική Συνέλευση θα μιλήσουν και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Ιατρικής Prof. Fabio Pigozzi, ο Πρόεδρος της Αθλητιατρικής Εταιρείας Ελλάδος και ο Prof. Marjan OLFERS, Professor in Sport and Law – University of Amsterdam VU.

Η Επιτροπή Τουρισμού της FIM, σε προηγούμενη συνεδρίασή της έχει εγκρίνει πρόταση της ΜΟΤΟΕ για την ανάληψη της διοργάνωσης του 4ου FIM Mototour of Nations, τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μία διοργάνωση παγκόσμιας προβολής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, που εύλογα χαρακτηρίζεται ως η ευρωπαϊκή γιορτή του μοτοσυκλετισμού, αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες μοτοσυκλετιστές με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ευρωπαίων μοτοσυκλετιστών, που εμπλουτίζεται με επισκέψεις σε χώρους ιστορικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το πρώτο FIM Mototour of Nations είχε πραγματοποιηθεί στις Δολομιτικές Άλπεις, το δεύτερο διοργανώθηκε το 2015 από την Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας στο Σαν-Ρέμο και το Μονακό και φέτος θα διεξαχθεί στο Πόρτο από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας. Παράλληλα η ΜΟΤΟΕ κατέθεσε επίσημη πρόταση για τη διοργάνωση και του FIM-Rally στην Ελλάδα το 2020.

πηγη thinkfree.gr/ 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version