Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα ψέματα που μας είπαν για την ευτυχία

Δεν εξαρτάται από την επιτυχία, μπορεί να αγοραστεί και άλλες σοκαριστικές αλήθειες για την ευτυχία.

1ος Μύθος: Είναι γενετικό
Πραγματικά κάποιοι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι πιο χαρούμενοι από άλλους, αλλά όπως και σε πολλά άλλα πράγματα, τα γονίδια μας λένε την μισή αλήθεια. Την άλλη μισή τη βρίσκεις μόνος σου. Μπορείς να διδάξεις στον εαυτό σου να είναι πιο αισιόδοξος και χαρούμενος με τον τρόπο που διδάσκεσαι μια γλώσσα.

2ος Μύθος: Η επιτυχημένη καριέρα σε κάνει ευτυχισμένη
Η ποθητή θέση για την οποία δούλευες μερόνυχτα και κατέκτησες δεν θα σου φέρει την χαρά της ικανοποίησης. Μπορεί να συνεχίσεις να είσαι μια επιτυχημένη επαγγελματίας, αλλά το επίπεδο της ευτυχίας σου θα παραμείνει ίδιο. Αντιθέτως, η έρευνα του Dr. Achor έδειξε ότι η προσπάθεια να βελτιώσεις την ευτυχία σου είναι αυτή που μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία των επαγγελματικών σου. Για την ακρίβεια, η ευτυχία είναι το καύσιμο της επιτυχίας!

3ος Μύθος: Η ευτυχία βασίζεται σε εξωτερικούς παράγοντες
Πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι δυνατό να είναι γεμάτοι όταν η καριέρα/σχέση/κοινωνική τους ζωή είναι σε άσχημη κατάσταση. Έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 10% των εξωτερικών παραγόντων επηρεάζουν την ευτυχία μας, ενώ το 90% βασίζεται στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Και αυτό φυσικά είναι καλό γιατί τις καταστάσεις δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που τις προσεγγίζουμε.

4ος Μύθος: Η ευτυχία δεν αγοράζεται
Κι όμως! Αγοράζεται. Οι έρευνες έδειξαν πώς όταν ξοδεύουμε χρήματα για ένα ταξίδι ή για ένα ζευγάρι παπούτσια που θέλαμε αισθανόμαστε χαρούμενες. Το ίδιο ισχύει και για τις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γενέθλια, ή το κάλεσμα φίλων το οποίο συνοδεύεται από φαγητό, ποτό, και χορό μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους!

5ος Μύθος: Οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι χαζοί και αφελείς
Η παράλογη αισιοδοξία δεν είναι προφανώς το καλύτερο, αλλά αν είσαι χαρούμενη και ρεαλιστική, θα καταλάβεις την διαφορά στην ζωή σου. Όταν το μυαλό σου είναι ευτυχισμένο, τότε αυξάνεται η δημιουργία, η εξυπνάδα καθώς επίσης λύνεις ευκολότερα τα προβλήματα σου.

6ος Μύθος: Η επιτυχία ενός στόχου σημαίνει ευτυχία
Νομίζεις ότι θα αισθανθείς καλύτερα αν χάσεις 5 κιλά, αγοράσεις ένα σπίτι ή αρραβωνιαστείς; Ξανασκέψου το! Όποτε ολοκληρώνεις έναν στόχο, το μυαλό σου ψάχνει τον επόμενο. Ποτέ η επιτυχία του ενός στόχου δεν θα σε κάνει χαρούμενη για πάντα, γιατί πάντα θα ψάχνεις για τον επόμενο. Επικεντρώσου λοιπόν στα θετικά πράγματα του παρόντος και μην θεωρείς ότι θα είσαι χαρούμενη μόνο όταν θα καταφέρεις κάτι συγκεκριμένο.

7ος Μύθος: Η ευτυχία δεν επηρεάζει την αποδοτικότητά σου
Η ευτυχία είναι ένα εκπληκτικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά το σχολείο, τα αθλήματα και τον χώρο εργασίας. Πώς αποδεικνύεται αυτό; Με τις έρευνες που έδειξαν ότι οι χαρούμενοι πωλητές έχουν υψηλότερα ποσοστά πωλήσεων! Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα όταν είσαι θετική.

8ος Μύθος: Οι «αρνητικοί» φίλοι σε κάνουν να αισθάνεσαι χάλια
Ισχύει πώς η αρνητικότητα κάποιων ανθρώπων μπορεί να σε επηρεάσει, αλλά η δική σου θετικότητα είναι η άμυνα σου! Η αρνητικότητα και η θετικότητα είναι «μεταδοτικές», αλλά ο Achor λέει ότι επηρεάζεσαι από εκείνον που είναι πιο εκφραστικός. Έτσι λοιπόν, μην αποκλείεις τους αρνητικούς φίλους σου αλλά κάνε αισθητή την δική σου θετικότητα έτσι ώστε να επωφεληθούν και οι ίδιοι.

9ος Μύθος: Το στρες καταστρέφει την ευτυχία σου
Μελέτες έδειξαν ότι το στρες μπορεί να επιταχύνει την γνωστική μας λειτουργία, να βελτιώσει την μνήμη μας αλλά και να εκβαθύνει τους κοινωνικούς μας δεσμούς. Ο τρόπος διαχείρισης του άγχους σου είναι αυτός που θα καθορίσει την ευτυχία σου. Θυμήσου πόσα πολλά έχεις καταφέρει ενώ βρισκόσουν σε κατάσταση έντονου στρες. Σημείωσε τα και διάβαζέ τα καθημερινά. Το μυαλό σου πράττει ό,τι αποτυπώνει, έτσι όσο πιο πολύ τα βλέπεις τόσο πιο πολύ θα ηρεμείς.

10ος Μύθος: Η γυμναστική θα σε εξαντλήσει
30 λεπτά γυμναστικής μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί να συγκριθούν με την δράση ενός αντικαταθλιπτικού χαπιού με την διαφορά ότι στην διακοπή του αντικαταθλιπτικού μπορεί να γίνει υποτροπή. Η άσκηση έχει απίστευτα ευεργετική δράση γιατί αποτελεί μόνιμη λύση χωρίς παρενέργειες.

11ος Μύθος: Ευτυχία σημαίνει ότι δεν είσαι ποτέ αρνητική
Όχι... δεν μπορείς να είσαι μέσα στην τρελή χαρά συνέχεια. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί μέγα λάθος! Αν αρνηθείς ότι υπάρχουν αρνητικά τότε μπορεί να αποκτήσεις περισσότερο άγχος. Αν κατανοήσεις όμως τους λόγους για τους οποίους αισθάνεσαι άσχημα και μπορείς να δουλέψεις για να τους αλλάξεις, τότε αυτομάτως θα αισθανθείς καλύτερα από αυτόν που καταπιέζει τα συναισθήματα του.

12ος Μύθος: Η ευτυχία δεν είναι μόνο μια ιδέα
Όταν δεν αισθάνεσαι καλά, τότε οι άλλοι σου λένε να «ανέβεις» ή να πάρεις εκείνη την απόφαση που θα σε κάνει ευτυχισμένη. Αυτό όμως δεν είναι τόσο εύκολο, εκτός αν αλλάξεις την συμπεριφορά σου. Τότε αυτή η ιδέα δεν θα διαρκέσει.

Ένα κομμάτι σοκολάτας, ένα φλερτ, καθαρά σεντόνια, όμορφες μυρωδιές μπορούν να αποτελέσουν τρόπους ψυχικής ανάτασης. Αρκούν όμως αυτά για να φέρουν την ευτυχία; Ο Σον Άκορ έγραψε το βιβλίο "Before Happiness: The 5 Hidden Keys to Achieving Success, Spreading Happiness, and Sustaining Positive Change" για να διαλύσει τις αυταπάτες μας.

Σχετικά Άρθρα

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved