Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018 ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ

Την ένταξη της πράξης «Λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας γυναικών Δήμου Κορδελιού Ευόσμου» στο ΣΕΣ 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας) υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η συνέχιση της λειτουργίας του ξενώνα εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «με την ένταξη της συγκεκριμένης πράξης στο νέο ΕΣΠΑ διασφαλίζουμε τη συνέχιση λειτουργίας του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου για τα επόμενα χρόνια μέχρι το τέλος του 2018. Από το συγκεκριμένο ξενώνα υποστηρίζονται 150 γυναίκες και παιδιά, στα οποία παρέχονται υπηρεσίες πρώτης γραμμής και άμεσης αρωγής. Πρόκειται για γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους και μέσα από τη φιλοξενία τους στο περιβάλλον του ξενώνα δημιουργείται ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας και υποστήριξης, με συνθήκες ασφάλειας, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Επίσης, οι γυναίκες λαμβάνουν υποστήριξη για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και διευκολύνονται για την πρόσβαση σε νομική συμβουλευτική».

Οι υπεύθυνοι του ξενώνα, όχι μόνο παρέχουν την απαιτούμενη υποστήριξη και βοήθεια στις γυναίκες, αλλά διασφαλίζουν και τη συνεχή παρακολούθηση της πορείας τους και των παιδιών τους σε όλη τη διάρκεια παροχής της υποστηρικτικής υπηρεσίας, αλλά και όταν αυτή ολοκληρωθεί.

Ωφελούμενες είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή και πολλαπλές διακρίσεις με τα παιδιά τους, ενώ για τη φιλοξενία στον ξενώνα δεν τίθεται περιορισμός ως προς τη γεωγραφική προέλευση των γυναικών. Ο ξενώνας στελεχώνεται από έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό και ο συνολικός προϋπολογισμός χρηματοδότησης είναι 647.400 ευρώ.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version