Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

“ΚΙΒΩΤΟΣ” Μάριος Φραγκούλης Γιώργος Περρής ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 01 ΜΑΙΟΥ 2016

Με πολύ αγάπη και παιδική καρδιά, σας παρουσιάζουμε την “Κιβωτό”!.Η ιδέα γεννήθηκε κάπου πάνω από την αγαπημένη μου Κάσο με τον Γιώργο Περρή  και την αγαπημένη μου φίλη και συνεργάτιδα Κική Δημητριάδη με την οποία εδώ και χρόνια βάζουμε ιδέες στο ΄κουτί των ιδεών’.

Η Κιβωτός μας είναι το δικό μας πολύτιμο κουτί που εμπεριέχει τα πιό πολυτιμά μας τραγούδια. Είπαμε με τον Γιώργο προσπαθήσουμε να βάλουμε και εμείς ένα 'μικρό λιθαράκι', να τραγουδήσουμε μαζί και έτσι όπως εμείς ξέρουμε, με αγάπη για όλους αυτούς τού σπουδαίους δημιουργούς τους σύχρονους ποιητές και οραματιστές της Ελλάδας, τα δικά μας πιο αγαπημένα τραγούδια του 80 και 90, δύο δεκαετίες τόσο σημαντικές για το ελληνικό τραγούδι που μεγαλώσαμε σ’αυτόν τον τόπο.

Χτίσαμε την Κιβωτό μας βήμα βήμα: με ατελείωτες λίστες, ιδέες, γέλια, και συγκίνηση. Βαθειά επηρρεασμένοι από τα “Τραγούδια της χθεσινής μέρας” με την Χαρούλα και την Δήμητρα, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το παραδειγμά τους και να μοιραστούμε και εμείς τραγούδια που είναι τόσο επίκαιρα, θα μπορούσαν να είχαν γραφτέι σήμερα, κι όμως περάσαν σχεδόν 35 ολόκληρα χρόνια.

Ο Γιώργος Περρής είναι για μένα ο ‘ίδανικός ερμηνευτής των τραγουδιών αυτών και δεν θα μπορούσα να επιλέξω άλλον τραγουδιστή να μοιραστώ αυτά τα τραγούδια επί σκηνής, που να έχει την ‘ουσία’ το ‘πάθος΄και την τεχνική να τα βάλει με αυτά τα τέρατα. Με ένα μοναδικό χρώμα φωνής που με συγκινεί, ο Γιώργος βρίσκει πάντα τον δρόμο όχι μόνο να σε ακολουθήσει αλλά και να προσπαθήσει να σε ξεγελάσει ‘σαν παιδί, να σε ιντριγκάρει, τόσο όσο να αναγκαστείς να γίνεις πιό δυνατός πιό καλός για να τον ακολουθήσεις. Τον θαυμάζω για το ήθος του και τo μουσικό του ένστιγκτο. Είναι Έλληνας πέρα ως πέρα, παρά την Γαλλική του κουλτούρα και ακόμα πιό αξιοθαύμαστο είναι ότι ‘τα βάζει μαζί μου’. Του είπα στην αρχή: ‘Δεν θα τα πάμε καλααα’….και φυσικά αποτέλεσμα, αυτό το αριστούργημα, αν μπορώ να εκφραστώ και να πω την ταπεινή μου γνώμη που σας παρουσιάζουμε, η νέα μας δισκογραφική δουλειά, η Κιβωτός.

 

Η Κική Δημητριάδη, με πάθος, ιδέες, επιμονή, πίστη και με την απαράμιλλη εμπειρία της στο Ραδιόφωνο, έπεσε πάνω σ’αυτό το project με απόλυτη όρεξη. 
Αφοσιωμένη στην δουλειά της, γεμάτη αγάπη για την ζωή και τους φίλους της μοιράστηκε μαζί μας την αγάπη της για το καλό Ελληνικό τραγούδι, δίνοντας με αυτόν τον δίσκο, ένα δυνατό μύνημα σε όλους όσους προσπαθούν να βρουν ένα αισιόδοξο μέλλον μέσα από την καλή Ελληνική μουσική.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης είναι ο μουσικός μας παραγωγός, μιά ξεχωριστή ιδιοφυία που έφερε νέο φως, δημιουργικότητα, φρέσκια ζωή και νέα ματιά στον ήχο των κομματιών. Είναι μιά πολλή δυνατή αποκάλυψη που αυτόν τον καιρό θριαμβεύει στην Αμερική ως μουσικός της τζαζ μουσικής και που ζει στην Νέα Υόρκη.

Στην δισκογραφική μας δουλειά υπάρχει ένας ‘άπροσδόκητος επισκέπτης’ που κλείδωσε στον χρόνο με την ερμηνία του πολλά απο τα αγαπημένα μας τραγούδια και εδώ μας κλείνει το μάτι και μας δίνει πάσα…..

Αφιερωμένο λοιπόν, στα παιδιά του κόσμου που μας εμπνέουν και τολμούν να σκέφτονται διαφορετικά. 
Σε όλους τους αγαπημένους μας φίλους που μας 
καθοδηγούν με την επιθυμία σε αυτούς τους δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς, να σας χαρίσουμε τη μουσική μας που μας φέρνει φως και ελπίδα.

Με φάρο μας τον Ανοιξιάτικο Ήλιο που μας καθοδηγεί σας παρουσιάζουμε τα Ντουέτα μας με τον Γιώργο Περρή 
και ευχόμαστε Αγάπη, Ειρήνη και μια ζεστή αγκαλιά.

Μάριος

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 01 ΜΑΙΟΥ 2016

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version