Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Τζιτζικώστας :Χαρμόσυνο μήνυμα για Μακεδονία η εκλογή του κ. Ελπιδοφόρου

«Χαρμόσυνο μήνυμα για όλη τη Μακεδονία» χαρακτήρισε την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε συνάντηση με τον νέο Αρχιεπίσκοπο, στη γενέτειρα του τελευταίου, τη Νέα Πέλλα, πριν από μέρες, καθώς παρέστη στον Πανηγυρικό Δυσαρχιερατικό Εσπερινό της Πεντηκοστής, που τελέστηκε χοροστατούντος του κ.κ.Ελπιδοφόρου.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι θα βρίσκεται δίπλα στον νέο Αρχιεπίσκοπο «στη σημαντική αποστολή που αναλαμβάνει για τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία και την ομογένεια» ενώ χαρακτήρισε την ενθρόνισή του, «κορυφαίο γεγονός για την Ελλάδα, τη Μακεδονία και τους ομογενείς μας στις ΗΠΑ».

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Τζιτζικώστας θα συμμετέχει στην πρώτη παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών, τη Summer Fancy FoodShow 2019.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη έκθεση, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των μακεδονικών προϊόντων.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν έξι μεγάλες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που με τη συνδρομή της Περιφέρειας θα επιδιώξουν να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες, ώστε να κατακτήσουν τα προϊόντα της μακεδονικής γης ισχυρή θέση σε νέες αγορές, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της τοπικής παραγωγής και τις εξαγωγές..

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version