Aiginio News - Εφημερίδα Πιερίας

Switch to desktop

Αντώνης Ρέλλας :Η ψήφος της ερχόμενης Κυριακής θα επηρεάσει τις ζωές μας για τα επόμενα 30 χρόνια"

Συνέντευξη του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Ρέλλα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Με το Ν και με το Β», με τους δημοσιογράφους, κα. Νατάσσα Βαφειάδου και κ. Χρήστο Λαγαρία, στο ραδιοφωνικό σταθμό Παρατηρητής, στους 94,0 FM.

·      Η επίσκεψή μου στην Κομοτηνή, έχει και συμβολικό χαρακτήρα, επειδή είναι μία φιλική και προσβάσιμη πόλη για μας τους ανάπηρους, ένα καλό παράδειγμα και για την Ελλάδα και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

·      Είναι κέρδος ήδη ότι στην προεκλογική διαδικασία βάλαμε την ατζέντα της αναπηρίας αρκετά ψηλά και ακούγονται με τους σωστούς όρους τα θέματα της διεκδίκησης.  Αν εκλεγώ, θα παλέψω και από την Ευρωβουλή για τα ζητήματα αναπηρίας, γιατί εκεί παίρνονται σημαντικές αποφάσεις για τις ζωές μας.

·      Οι ανάπηροι είμαστε πάνω από 70 εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη και υπάρχουν ζητήματα τα οποία δεν έχουν επιλυθεί και λόγω της κρίσης, αλλά κυρίως εξαιτίας της επέλασης του νεοφιλελευθερισμού.

·      Οτιδήποτε θα ήταν δυνατό να βελτιώσει τις ζωές των αναπήρων και έχει οικονομικό κόστος καταψηφίζεται από την Ευρωπαϊκή δεξιά. Η Ευρωπαϊκή Πράξη Προσβασιμότητας, που τόσο μεθοδευμένα επεξεργάστηκε και κατέθεσε η Κωνσταντίνα η Κούνεβα, είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

·      Οι ανάπηροι ακτιβιστές σε όλη την Ευρώπη διεκδικούμε για όλες και όλους. Τους ανάπηρους πρόσφυγες, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, την ανάπηρη γυναίκα, για όλη την ανθρώπινη ποικιλότητα.

·      Η διαδικασία της χειραφέτησης των αναπήρων είναι πολύ σημαντική και χρειάζεται για αυτό να πηγαίνουν στο σχολείο, να διεκδικήσουν ορατότητα, να συνειδητοποιήσουν οι ίδιοι οι ανάπηροι ότι τα ζητήματα της παρεμπόδισης στην καθημερινότητά μας δεν σχετίζονται με τη βλάβη που έχουμε στα σώματά μας. Τα εμπόδια τίθενται από την πολιτεία, τη νομοθεσία  και τους θεσμούς της και την αντίληψη της κοινωνίας.

·      Η άνοδος της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη γιγαντώνεται και πρέπει να αναχαιτιστεί. Το στοίχημα είναι μία διαφορετική Ευρώπη, περισσότερο ανθρώπινη. Η πρότασή μας είναι πλουραλιστική, με πολλούς ανθρώπους από τα κάτω.

·      Αυτές οι Ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Καλώ τους πολίτες να ψηφίσουν, καλώ τους συν ανάπηρούς μου να ψηφίσουν, με τις δυσκολίες στη διαδικασία που προσπαθούμε να επιλύσουμε, γιατί αυτή η ψήφος θα επηρεάσει τις ζωές μας για τα επόμενα 30 χρόνια.

Copyright © 2009 Aiginio News | All rights reserved

Top Desktop version